A Mercedes főnöke, Toto Wolff Lewis Hamilton-t dicsérte. Úgy véli, hogy dicsértere méltó az a hozzáállás, ahogyan a csalódásokkal teli 2022-es évet kezelte.

A Mercedes nehezen tudott annyira jól alkalmazkodni az új szabályokhoz, mint a Ferrari és a Red Bull. Hamilton egy pole-t nem tudott szerezni, de futamgyőzelmet sem. 16 éves F1-es karrierje során ez egyszer sem fordult még vele elő. Toto Wolff szerint az ember akkor tanul a legtöbbet, mikor veszít. Arra a kérdésre, hogy mennyire nehéz volt 2022 Hamilton számára, Wolff azt mondta:

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

„Rendkívül nehéz volt, mert olyan autót adtunk neki, mellyel nem tudott nyerni. A versenyzőinknek olyan autót adtunk, ami kiszámíthatatlan volt. Instabil, időnkét jó. Mások nem. Nem igazán lehetett vele dolgozni és fejleszteni. Lewis személyisége csodálatra méltó. Főleg az, ahogyan kezelte ezt a szezont. Volt, mikor a csapat lehangolt volt a teljesítmény miatt. Ő pedig mindenkit motivált. Ez egy olyan tulajdonság, amit nem még láttam profi sportolónál.”- kezdte Toto Wolff. Arra a kérdésre, hogy látja-e Hamilton-t menedzsmentként a következőket válaszolta: „Igen. Nyilván köze van az autó fejlesztéséhez. Versenyhétvégéken rangidős figurává vált. Ő egy kicsit olyan, mint mint Michael volt. Ő nem vállalkozó – ahogy a múltban hívtuk őket. A pilóták jönnek, fizetést kapnak, és elmennek más csapathoz. Lewis már 10 éve a Mercedes csapat tagja.”- zárt a Mercedes csapatfőnöke.

Hamilton az elmúlt napokban elárulta, hogy új szerződést szeretne kötni a Mercedesszel. Jelenlegi szerződése 2023 év végéig szól. Ha marad a csapat versenyzője, akkor folytathatja a küzdelmet a rekordot jelentő nyolcadik világbajnoki címéért.