Daniel Ricciardo visszatér a Red Bull-hoz. Christian Horner, az energiaitalosok csapatfőnöke merősítette, hogy az ausztrál pilóta több futamon is ott lesz, mint tartalékpilóta.

Daniel Ricciardo 2-2 évet más csapatoknál versenyzett. 2019 és 2020-ban a Renault, 2021 és 2022-ben a Mclaren pilótája volt. A wokingi csapat felbontotta szerződését, mivel nem voltak megelégedve teljesítményvel. Ricciardo nem akart egy kis csapathoz szerződni. Csak a top istállóknál keresett munkát. A Red Bull tartalékos pilótájaként folytatja karrierjét.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

„Daniel el fog jönni pár versenyre, amelyeken ő lesz a harmadik számú pilótánk. Valószínűleg egy kis gumitesztet is fog végezni nekünk. Nem a Pirelli programban, amit a csapatok között szétosztanak. A szimulátorban is fog dolgozni. Szóval mindenféle dolga lesz. Aztán persze, amekkora kereslet van a szponzoraink és partnereink seregétől, valószínűleg elsősorban az Egyesült Államokban, ahol Daniel él és három futam is lesz, eléggé tele lesz a naptárja. Már az is meglepett, hogy Daniel egyáltalán a piacra került. Mivel nálunk nevelkedett, junior kora óta támogattuk, volt ráció abban, hogy visszahozzuk. Rengeteg tapasztalata van. Úgy érzem, Daniel már nem annyira szereti a Forma-1-et, mint régen. Két roppant kemény szezon van mögötte, főleg az idei. Az, hogy itt legyen, támogassa a versenyzőinket a gyárban és a versenyeket és a Forma-1 egyik legismertebb arcaként segítsen a kereskedelmi partnereinknek – ez értelmes döntésnek tűnt. Remélhetőleg mindeközben Danielben újra előtör a szenvedély a Forma-1 iránt, de nincsenek terveink, hogy a harmadik számú pilóta, valamint a neki kijelölt kereskedelmi célú dolgok szerepén kívül másra használjuk.”- árulta el Christian Horner.