David Coulthard úgy véli, hogy 2023-ban három csapat harcolhat majd a világbajnoki címért. A Red Bull, a Ferrari és a Mercedes között dőlhet el a bajnokság sorsa.

A 2022-es szezonban a Red Bull és a Ferrari harcolhatott a bajnoki címért. A Mercedes lassan, de biztosan bele-bele szólt kettejük csatájába. Az évet egyértelműen a harmadik legjobb csapatként kezdte. Nem tudták felvenni a harcolt a Ferrarikkal, de a Red Bull-okkal sem. A szezon végén, Brazíliában kettős sikert arattak. A téli szünet minden csapatnak lehetőséget kínál arra, hogy kijavítsák az autók problémát. David Coulthard úgy gondolja, hogy 2023-as szezonban három csapat is harcolhat majd a bajnoki címért.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

„Határozottan úgy gondolom, hogy a Mercedes közelebb lesz jövőre, igen. Legalábbis megvan a felfelé ívelő tendencia. Legyünk nagyon őszinték. Elvileg már megvan az autójuk, amivel futamot tudnak nyerni. Ilyen egyszerű. Csak egyet nyertek, és a sprint futam hozzáadásával kettőt is, de az autóban van potenciál, és elméletileg győztes autó. Ez tagadhatatlan. Szerintem jövőre akár háromcsapatos csatát láthatunk, ahol a Mercedes és a Ferrari is ott lesz. Ebből is látszik, hogy a 2022-ben bevezetett új szabályozás alapvetően jól működik.”- árulta el David Coulthard.