A csapatfőnökök után a versenyzők is szavazhattak arról, hogy szerintük ki volt a legjobb pilóta 2022-ben. Az eredmény nem mindig a papírforma szerint alakul.

Immár évek óta hagyomány, hogy a Formula-1 hivatalos honlapja az évad végén megszavaztatja a csapatvezetőket és a pilótákat az adott idényben nyújtott teljesítményéről. A Formula-1 hivatalos honlapja idén is felkérte az F1-es csapatfőnöket, hogy rangsorolják a szerintük az adott évben legjobban teljesítő pilótákat. A csapatfőnökök szerint Max Verstappen volt idén a legjobb pilóta.

A csapatfőnökök után a pilóták is szavazhattak. Nem meglepő, hogy a titkos szavazást Max Verstappen nyerte. A pilóták többsége szerint a holland volt 2022-ben a legjobb pilóta. A versenyzők akár magukra is szavazhattak, de nem mindenki döntött így. A mezőnyből egyedüliként Lewis Hamilton nem vett részt a rangsor felállításában. A pontszámokat összeadták és a Formula1.com -on oldalon tették közzé, ahol Max Verstappen neve áll az első helyen. Charles Leclerc kapta meg az ezüstérmet. A dobogó alsó fokára viszont megosztva állhatott fel a két Mercedes-pilóta, George Russell és Hamilton.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

Őket Lando Norris követte a sorban az ötödik pozícióban, azaz a McLaren versenyzője egy hellyel előrébb zárt a pilótáknál, mint a csapatfőnököknél. A brit a két spanyolt, Fernando Alonso-t és Carlos Sainz-t előzte meg. A csapatvezetői toplistához képest új szereplő Alexander Albon, aki megosztva végzett a nyolcadik helyen Sebastian Vettel-el és Sergio Perez-el a versenyzők által adott pontszámok alapján.

A pilóták 2022-es versenyzői rangsora:

1. Max Verstappen
2. Charles Leclerc
3. Lewis Hamilton
George Russell
5. Lando Norris
6. Fernando Alonso
7. Carlos Sainz
8. Alex Albon
Sebastian Vettel
Sergio Perez