Mario Andretti szerint a Ferrari jól teljesített Mattia Binotto vezetése alatt. 2023-ban Frederic Vasseur váltotta őt. Bízik abban, hogy az új csapatfőnökkel sikeres lesz az olasz csapat.

A leköszönő Ferrari-csapatfőnök, Mattia Binotto egy olyan szezon vége után nyújtotta be lemondását, ahol az egyéni és a konstruktőri bajnokságban is volt esélyük a végső győzelemre. Mindennek ellenére a Ferrari idén gyors autót épített. Charles Leclerc és Carlos Sainz 12 pole pozíciót szerzett a 2022-es szezonban. A pilóták és a csapat hibái miatt idén a Ferrari csak négy győzelmet aratott, ami sokkal többet is lehetett volna. A korábbi világbajnok és a Ferrari ex-pilótája, Andretti úgy gondolja, hogy korábbi csapata a következő szezonban ismét beleszól majd a bajnokság alakulásába.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

„Úgy gondolom, hogy versenyképes csomagjuk van. Ezt 2022-ben bebizonyították. A technikai szabályok nem fognak túl sokat változni. Lesz pár frissítés. Szóval úgy gondolom, hogy a Ferrari ott lesz. Remélem, hogy ez jó lesz az F1-nek is. Lesznek változások, de a versenyzőpáros ugyanaz marad, és ez jó. Szerintem remek párosítás. Leclerc és Sainz jól kiegészítik egymást. Mindkét pilóta képes nyerni. Ezt már láttuk. A Ferrari nagyon erős lehet 2023-ban, és lehet esélyük a bajnoki címre. Csapatfőnök váltás? Nem hiszem, hogy rosszul jönnének ki ebből. Az emberi tényező fontos, de a csomag még fontosabb. A Ferrari csomagja viszont jó. Hibáztak idén, de elismerték. Nyilvánvalóan lehetnének jobbak a dolgok, de mindenki össze tudja szedni magát és megoldja a problémákat. Néha az ember tanul a hibákból, és nagyon bízom abban, hogy a Ferrari versenyképes lesz 2023-ban.”- árulta el Mario Andretti a SoyMotor.com Twitch csatornáján