Ma, azaz december 29-én szenvedett súlyos síbalesetet a Forma-1 történetének egyik legeredményesebb versenyzője, Michael Schumacher. Azóta nem sok mindent tudunk a hétszeres bajnokról.

Michael Schumacher 19 szezonon át versenyzett a száguldó cirkuszban. Ez idő alatt 7 világbajnoki címet, 91 futamgyőzelmet, 68 rajtelsőséget és 155 dobogós eredményt szerzett. Tizenegy évvel ezelőtt, 2012-ben vonult vissza a sportág legsikeresebb sportolójaként. Szeretett volna több időt tölteni családjával és hobbíjának élni.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

Az élet viszont közbeszólt. Schumacher pedig nem sokáig élvezhette az F1 utáni életet. 2013 decemberében a franciaországi Méribelben súlyos balesetet szenvedett síelés közben. A német autóversenyző életmentő műtéten esett át, súlyos agysérülései miatt pedig hónapokon át kómában tartották.

2014 nyarán jelentették be, hogy felébresztették a mesterséges kórházból. Egy svájci klinikán ápolták tovább. Az év szeptemberében pedig otthonában folytatta rehabilitációját. A balesetet követően Schumacher családja úgy döntött, diszkréten kezeli a sokszoros világbajnok állapotát, és azóta sem tudni sokat a legendás pilóta hogylétéről. Schumacher felesége, Corinna, valamint gyermekei, Mick és Gina-Maria először a Netflix által készített „Schumacher” című dokumentumfilmben beszéltek a 9 éve történt eseményekről. A dokumentumfilmben Corina a következőket mondta:

„Minden nap hiányzik Michael. Nemcsak nekem hiányzik, hanem a gyerekeknek, a családnak, az édesapjának, és minden körülötte lévőnek. Mindenkinek hiányzik Michael, de Michael itt van. Más, de itt van, és úgy gondolom, ez ad nekünk erőt. Mindent megteszünk, amit csak tudunk, hogy Michael jobban legyen. Mindannyian mindent meg fogunk tenni. Próbáljuk úgy folytatni családként, ahogy Michael szeretné…..”- árulta el a hétszeres bajnok felesége.