George Russell 2022-ben legyőzte Lewis Hamiltont. Legalábbis több pontot szerzett, mint a hétszeres bajnok. Ralf Schumacher úgy véli, hogy jobban teljesített, mint Nico Rosberg 2016-ban.

Hamilton és egykori Mercedes-csapattársával, Nico Rosberg-el a szezon végéig tartó harcot vívott a bajnoki címért. Rosberg végül megszerezte bajnoki címét és a szezon után visszavonult. Russell és Hamilton nem harcolhatott idén a bajnoki címért. Az ifjabb brit több pontot szerzett, mint Hamilton. Pole-t és futamot is bezsebelt. Nico Rosberg és Jenson Button után ő a harmadik, aki ugyanolyan autóban le tudta győzni Hamilton-t.

Russell a Hungaroringen megszerezte a rajtelsőséget. Brazíliában pedig futamot nyert. Hamilton formája jelentősen javult a szezon második felében. Russell így is 35 ponttal többet szerzett, mit a hétszeres bajnok. Ralf Schumacher egykori Williams- és Toyota-pilótája úgy gondolja, hogy ez önmagában is már nagy teljesítmény.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

„Mega”-mondta Schumacher a németországi Sport1 -nek, mikor arra kérték, hogy értékelje Russell szezonját.” Emlékezz vissza. George fiatal pilótaként érkezett a Mercedeshez. Minden tekintetben Lewis-t tartották jobbnak. Mégis megverte. Ez feszültté tejette Leiws-t. Számomra George teljesítménye ilyen körülmények között még jobb, mint Nico Rosberg-é volt 2016-ban.”- árulta el Ralf Schumacher.