Sebastian Vettel soha nem volt Lewis Hamilton csapattársa. Tárgyalások viszont folytak a négyszeres bajnok és a német istálló között. Vettel nem igazán akart Hamilton csapattársa lenni.

Sebastian Vettel elismerte, hogy tárgyalt annak idején a néhai Niki Laudával. A négyszeres bajnokot szerették volna a Mercedes csapathoz szerződtetni.

Vettel 2022 végén vonult vissza. 16 évet töltött a sportágban. 53 győzelmet, és négy bajnoki címet szerzett. Ezzel zárta F1-es pályafutását. Vettel és Hamilton nemzedékük legjobbjai. Soha nem voltak egy csapatban. 2017-ben és 2018-ban harcoltak a világbajnoki címért. Vettel elárulta, hogy tárgyalt Niki Laudával is.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

„Talán volt lehetőségem és beszéltem Niki-vel, de akkor a Ferrari korszak felénél tartottam. Nyilvánvalóan nagy baj lett volna, mert Lewis volt az első számú, és nem vagyok benne biztos, hogy szerettek volna mindketten a csapatban. Akkoriban nem akartam csapatot váltani. A Ferrari mellett köteleztem el magam. Úgy gondolom, nagy kihívás lett volna Lewis-al egy csapatban versenyezni. Élveztem volna, de nem valósult meg. Akkor, ahogy mondtam, a Ferrarival való győzelemre koncentráltam. Nem akartam csapatot váltani és a Mercedesszel nyerni. Nem valósult meg. Nem érzem magam ez miatt rosszul. Azt hiszem, élveztem volna Lewisszal versenyezni, nagyon jól kijövünk. 2017-ben Bakuban kicsit mérgesek voltunk egymásra, de ma már ezt csak egy félreértésnek neveznék. Nagyon ideges voltam. Ez volt az egyik ilyen pillanat, amikor a dolgok nem úgy mentek, ahogyan én akartam. Ideges voltam, és talán az érzelmi oldal is túlzottan hatalmába kerített. Azt hiszem, valójában ez a pillanat kulcsfontosságú volt, mert eltávolodhattunk volna egymástól. Valójában még jobb barátok lennünk, mint azelőtt. Elgondolkodtam a történteken. Bármit is éreztem abban a pillanatban, nem volt igazságos az, amit tettem. Nem volt helyes. Meg akartam mutatni neki, el akartam neki mondani, de nyilvánvalóan sisakot viselünk, és nehéz kommunikálni. Szóval ez a kommunikáció egy formája volt. Rossz kommunikációt választottam. Nem a megfelelő utat. Ez nem volt sportszerű és nem fair, amit utólag elismertem, beszélgettünk egymással. Azt hiszem, attól a pillanattól kezdve közelebb kerültünk egymáshoz.”- gondolt vissza a bakui incidensre Sebestian Vettel.