A 2022-es év elég akciódús volt. Az év végén visszatekintünk pár futamra, amin több, látványos akciót láthattunk. A Magyar Nagydíjon is láthattunk pár akciót.

Idén 22 futamot rendeztek az F1-ben. Max Verstappen rekordnak számító 15 futamot nyert meg. Míg Carlos Sainz és George Russell megszerezte karrierje első futamgyőzelmét. A Ferrari és a Mercedes számára is kihívásokkal teli év volt. Charles Leclerc és Sergio Perez nemcsak győzelmet, de több dobogós helyezést is szerzett. Lewis Hamilton karrierje során először egy futamot sem tudott megnyerni. F1-es karrierje során ez volt az első olyan szezon, amikor ez nem sikerült a brit bajnoknak. A 2022-es szezon több, izgalmas versennyel szolgált. Az F1Hírek összeszedte a legizgalmasabb versenyeket.

Spanyol Nagydíj

A Spanyol Nagydíj érdekes eredményt hozott. Charles Leclerc motorproblémákkal kiállt a versenyből. George Russell átvette a vezetést. A két Red Bull követte a Mercedes pilótáját. Ha figyelembe vesszük Russell tempóját és a lendületes Lewis Hamiltont simán lehetett volna Mercedes siker, de rossz stratégiát választottak.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

Brit Nagydíj

Carlos Sainz első F1-es győzelmét aratta a Brit Nagydíjon. A futamot megszakították Zhou Guanyu horror balesete miatt. A futam újra indult . Verstappen-t korán hívták a bokszba. Míg Charles Leclerc stratégiai problémák hátráltatták a Ferrarinál. A futam végén még több nagyobb csatát is láthattunk. Hamilton és Leclerc is nagy csatát vívtak. Végül Sainz meg tudta szerezni az első győzelmét. Perez lett a második. Hamilton pedig felállhatott a pódium harmadik fokára.

Osztrák Nagydíj

A Red Bull otthonában a Ferrari nagyon gyors. Max Verstappen elismerte, hogy gyorsan koptak az abroncsai. Charles Leclerc háromszor is meg tudta előzni a hollandot, de a monacói versenye sem volt zökkenőmentes. A monacói pilóta fékjéval is gondok adódtak,de megnyerte az Osztrák Nagydíjat. Csapattársa, Carlos Sainz üldözte Verstappen-t és a második helyen is zárhatott volna, de motorprobléma miatt kiesett a versenyből.

Magyar Nagydíj

Magyarországon változó körülmények között várhattuk az F1 rajtját. George Russell várhatta az első helyről a lámpák kialvását. Ekkor még úgy tűnt, hogy a Mercedes megszerezheti a 2022-es év első sikerét. Azon a pályán, ahol nehéz előzni. Max Verstappen a 10. helyet foglalhatta el a rajtrácson, mivel erőforrást cseréltek autójában. Charles Leclerc dolga csak annyi volt, hogy csökkentse hátrányát az egyéni bajnokságban, miután kiesett a Francia Nagydíjon. Úgy tűnt kézben tartja a dolgokat, miután az első bokszkiállás után átvette a vezetést. A Ferrari rossz döntést hozott akkor, mikor a monacói Ferrarijára a kemény gumikat tették. Verstappen gyorsan tört előre. A holland meg is forgott. A bajnokság a vártnál korábban megpecsételődött. A holland végül megnyerte a 2022-es Magyar Nagydíjat.