Sebastian Vettel karrierje során több alkalommal nagy csatív vívott Fernando Alonso-val. A négyszeres világbajnok azonban kijelentette, hogy a pályán kívül nem igazán barátkoztak, beszélgettek.

Sebastian Vettel bevallotta, hogy Fernando Alonso-val soha sem barátkoztak. Nem beszélgettek annyit, mint Lewis Hamilton-al. A négyszeres világbajnok F1-es pályafutása során több alkalommal, nagy csatát vívott Fernando Alonso-val. 2010-ben és 2012-ben harcoltak a világbajnoki címért. Vettel a 2022-es szezon végén visszavonult. Még mindig szép emlékeket őriz a spanyollal való csatákról.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

„Természetesen versenytársként csodálom őt. Valószínűleg ő volt az egyik legkeményebb, akivel csatázhattam az első néhány évemben. A bajnokság végén is volt olyan szoros csatánk, mint 2010-ben és 2012-ben. Ez még máig a kedvencem. 2012-ban volt köztünk egy kisebb incidens Brazíliában. Azt hiszem, mindketten nagyon idegesek voltunk. Fernando-t nagyon jó pilótának tartom. Nagyon tehetséges. Hihetetlen az elszántsága, nagyszerű versenyzői ösztönnel rendelkezik és nagyszerű, hogy ezt meg is tudta tartani. Látni, hogy szereti a versenyzést. Nagyon szenvedélyes. Viszont, mint ember nem igazán ismerem. Nem mondanám, hogy nem jövünk ki egymással. Szerintem megvan köztünk a tisztelet. Viszont soha nem fordult elő, hogy a pályán kívül megismerjük egymást. Talán nem volt az a pillanatunk, mint Lewisszal, ami összehozott minket. Szerintem ő egy nagyszerű versenyző, talán az egyik legnehezebb, amivel valaha találkoztam. Mindig ott van, és soha nem hátrál meg, de nagyon tisztelettudó is, amikor a kerekek közötti versenyről van szó. Emberként nem mondhatom, hogy barátok voltunk. Nem ismerjük egymást olyan jól. Lehet, hogy túlságosan különbözünk. Mind a ketten szeretjük a versenyzést, de ennyi év alatt soha nem fordult elő, hogy igazán megismerjük egymást.”- árulta el Sebesatian Vettel.