Zak Brown ‘megdicsérte’ az FIA-t. A Mclaren vezérigazgatója szerint elégé megkegyelmeztek a Red Bull-nak. Úgy véli, hogy nem kapták meg a kellő büntetésüket.

A Red Bull 2021-ben átlépte a költségvetési limitet. A McLaren vezérigazgatója a lehető legsúlyosabb büntetést kérte az FIA-tól. Brown nyílt levelet írt az FIA-nak. Személy szerint senki sem nevezet meg, de volt egy sajtótájékoztató, mikor hristian Horner-el összeszólalkoztak. A riválisok pontlevonást kértek az FIA-tól és súlyos büntetés kiszabását. A Red Bull-t megbüntették. 7 millió dolláros pénzbírságot kapott, és 10%-kal csökkentették 2023-ra a szélcsatornában töltött idejüket. Zak Brown szerint az FIA kegyes volt a bikákhoz.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

„Ez trükkös, nem igaz? Mivel bizonyos témák nagyon jók, míg mások ellentmondásosak vagy megosztóak. Mi általában véve egy jól működő sportot akarunk. Ehhez azonban meg kell találni a megfelelő egyensúlyt, és nem szabad hagyni, hogy minden futam eleje egy új politikai véleménynyilvánítás legyen valaki számára. Nem hiszem, hogy ez egészséges lenne, mert elterelheti a figyelmet arról, amit mindenki látni akar, vagyis a nagydíjról. Jó, hogy az ajtó nyitva áll a versenyzők és csapatok előtt, hogy beszélhessenek az FIA-val, ha van valamilyen probléma, melyre fel akarják hívni a figyelmet. Nem arról van szó, hogy teljesen betiltották. Egyszerűen csak engedély kell hozzá. Mindenkinek joga van a szólásszabadsághoz. Egy időben viszont tényleg túlment már egy határon a sok üzengetés… elvonja ez a figyelmet a sportról? A pilóták megtehetik ezeket a saját idejükben, így szerintem az F1-nek és az FIA-nak jogában áll meghatározni, hogy miket lehet csinálni a versenyhétvégék folyamán. Szerintem igyekeznek elkerülni azt, hogy a Forma–1 politizáló sportág legyen. Egyszerűen csak menjünk versenyezni, és tiszteljük a helyet, ahol versenyzünk. Itt nincsen egy univerzális megoldás, ami mindenre jó lenne, szóval ezért is jó, hogy minden csapat és pilóta oly módon nyilváníthatja ki értékeit, hogy az ne legyen ellentmondásos. Minden sportágban felkapott téma ez. Az NFL-ben a térdeléssel kezdődött. Katarban ott voltak a karszalagok. Ezek a dolgok elkezdhetik elterelni a figyelmet a sportról, így muszáj megtalálnunk a helyes egyensúlyt.”- árulta el Zak Brown, ami a PlanetF1 hasábjain jelent meg.