Christian Horner méltatta Max Verstappent. Szerinte 2022-ben tovább fejlődött és értebb lett. A holland pilótán nagy volt a nyomás. Ezt jól kezelte. Rekordszámú futamgyőzelmet zsebelt be és megszerezte második világbajnoki címét is.

A Red Bull megoldotta a korai megbízhatósági problémákat és folyamatosan növelte az RB18-as csomag teljesítményét. Verstappen 22 futamból 15-öt megnyert. Kényelmes előnyt épített ki Charles Leclerc előtt, aki a szezon elején hatalmas előnnyel rendelkezett. Christian Horner a 2021-es és 2022-es évet hasonlította össze.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

„Úgy érzem, hogy a 2021 egy epikus év volt. Azt hiszem, ez be fog vonulni a történelembe. Úgy gondolunk rá az elkövetkező években, mint a Forma-1 minden idők legnagyobb szezonjára. Max ezen keresztül ment és a végén nyerni tudott. Ne felejtsük el, hogy még csak 25 éves. Tavaly és idén is meg tudta szerezni a bajnoki címet. Úgy gondolom, hogy újabb lépést tett előre. Érettsége egy újabb szintre emelte. Látványos volt az imolai futam és a Charles elleni csatája. Lenyűgöző volt a kerék a kerék elleni csata. Aztán sorra nyerte a futamokat. Minél nagyobb volt rajt a nyomás, annál jobban teljesített. Volt néhány hihetetlen győzelme. Ide sorolnám a Magyarországon aratott győzelmét, ahol a 10. helyről rajtolt. Át kellett vergődnie a fél mezőnyön. Spa, ahol dominált vagy Zandvoort, ahol a hazai közönsége előtt nehezedett rá nyomás és nyert. Sorolhatnám. Úgy gondolom, hogy idén igazán kiemelkedő volt. Hihetetlen szezon volt ez számára és a csapat számára is. Nyilvánvaló, hogy négy futammal a vége előtt megnyerni a címet elég nagy teljesítmény volt. Mindentől függetlenül örülünk, hogy
Dietrich Mateschitz még láthatta Max bajnok avatását.”- árulta el Christian Horner az F1.com oldalnak adott interjújában.