Lewis Hamilton szerint a Mercedesnek a brazil kettős sikerre volt szüksége ahhoz, hogy újra elhiggyék, ők a legjobb csapat az F1 rajtrácsán.

A Mercedes 2022-ben csak a harmadik helyen végzett a konstruktőri bajnokságban. Idén csak egy futamot tudtak nyerni. Kettős siker is csak egy alkalommal jött össze. George Russell megszerezte pályafutása első győzelmét Brazíliában. A cél tehát az, hogy 2023-ban visszatérjenek a győztesek útjára. Hamilton a brazil eredmény után újságíróknak nyilatkozva azt mondta:

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

„Számunkra ez a legfontosabb, hogy megszereztük ezt az eredményt. Ez hatalmas lökést jelent az egész csapatnak. A tél felé haladva a csapat tudja, hogy jó úton haladunk. Még mindig mi vagyunk a legjobb csapat. Jövőre visszatérünk. Izgatottan várom az új csatákat. Az autó határozottan javult az év során. Hosszú-hosszú ideig nem tudtuk igazán megérteni, mi a probléma, és nem tudtuk megoldani. Nehéz volt, mert folyton próbálkoztunk, próbálkoztunk és próbálkoztunk, és minden alkalommal, amikor valami új jött, továbbra is voltak problémáink. Tudjuk hol kell javulnunk és már látjuk az alagút végét.”- árulta el Lewis Hamilton.