Daniel Ricciardo azt mondta, hogy nem sajnálja a 2018-as döntését, amikor elhagyta a Red Bull-t. Még akkor sem, ha ez a döntés nem volt számára túl kifizetődő.

Ahogy a feszültség nőtt közte és Max Verstappen között, Ricciardo úgy döntött, hogy 2018 végén elhagyja a Red Bullt. Az asutrál pilóta a Renault-val és a Mclaren-ben is a középmezőnyben harcolhatott. Négy év alatt egy futamot tudott nyerni. 2021-ben az Olasz Nagydíjon intették le elsőként. Összességében nem teljesített jól a Mclaren színeiben sem. Teljesen érthető, hogy visszagondolunk 2018-ra. Vajon rosszul döntött Ricciardo, mikor elhagyta a Red Bull-t? Ő nem bánta meg.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

„Nem így tekintek a döntésemre, mert semmi sem biztos. Ha ott maradtam volna az elmúlt négy évben, akkor több dobogós helyezésem lenne, mint amennyi most van? Biztos vagyok benne, hogy többször állhattam volna pódiumra, de ezt nem tudhatod. Nyilvánvalóan akkoriban úgy éreztem, hogy váltanom kell. Úgy éreztem, hogy változatosára van szükségem. Ha folytatom a Red Bull-al, akkor még jobban ezt éreztem volna? Lehet még kíváncsibb lettem volna, vagy kevésbé boldogabb. Ilyesmi. Nem biztos, hogy jó lett volna, ha maradok. Nem gondolok vissza azokra az időkre, de őszinte leszek magamhoz. Igen, kockáztattam. Még mindig úgy érzem, hogy a Renault jó döntés volt. Különösen 2020-ban. Ez volt az egyik legjobb szezon, amit az F1-ben tölthettem. Nagyon büszke vagyok rá, hogy a csapat akkor visszakerült a dobogóra. A Mclaren-el nem sikerült. Mindenből tanul az ember. De én nem sajnálom ezeket az időket. Csak azt mondom: „Rendben, ez egy kihívás volt, amit vállaltam, és nem úgy sikerült, ahogy reméltem.”- árulta el Daniel Ricciardo.