Még egyszer szeretnénk mindenkinek boldog új évet kívánni. Mi is örülünk, hogy végre januárt írhatunk, mivel kicsivel közelebb kerültünk a 2023-as F1-es szezonhoz. De vajon milyen fontos kérdésekkel várhatjuk az új szezont?

A 2022-es bajnoki címek győzteseihez nem férhet kétség. Max Verstappen és a Red Bull az elmúlt az egyéni és a konstruktőri címet is megnyerte. Mégis nagyon sok kérdésre várjuk a választ 2023-ban. Rengeteg különböző dologra kell majd odafigyelni. Az F1Hírek 8 dolgot össze is szedett, ami talán sokunkat érdekelhet.

Milyen hatással lesz a Red Bull-ra a költségvetési felső határának megsértéséért kapott büntetés?

Ezek szerint Max Verstappen legyőzhető lesz? A választ csak a szezon elején kaphatjuk meg. Nem tudjuk, hogy a Red Bull-ra mekkora hatással lesz a a szélcsatornák használatának korlátozása. A csapatfőnök, Christian Horner úgy véli, egy ilyen büntetés akár fél másodpercbe is kerülhet. Nem tudni, hogy mit csinál a szünetben a Ferrari és a Mercedes. Ha a riválisok gyorsabbak lesznek, akkor a Red Bull idén bajba kerülhet.

Hogyan reagál a Ferrari és a Mercedes a 2022-es kudarcokra?

A Ferrari tavalyi szezonjának fő problémája a stratégiában keresendő, de a pilóták is több hibát vétettek. 22 futamból 12 pole szereztek, de csak négy futamot tudtak megnyerni. Ez az arány nem túl jó. Már csak azért sem, mert az F1-75-ös modelljük elég gyors volt. A Ferrarinál csapatfőnök váltás is volt. Pár dolgon változtatniuk kell ahhoz, hogy bajnokok lehessenek.

A Mercedes az év elején nem tudta megoldani a ‘delfinezést’, az autó pattogását. Az év végére fel tudtak zárkózni a Red Bull-ra és a Ferrarikra. Idén vissza akarnak térni a győztesek útjára.

Vajon Lewis Hamilton idén nyer pár futamot?

Lewis Hamilton 16 szezon után egy futamot sem tudott megnyerni. Eddig minden évben legalább egy versenyt nyert. 2022-ben ez nem sikerült. George Russell pole-t és futamgyőzelmet is bezsebelt. Ha az F1-es 2023-as szezonban a Mercedes ismét az élmezőnyben küzd majd, akkor tagadhatatlan, hogy Hamilton ott lesz. Megpróbál újra futamokat nyerni és harcba szállni a nyolcadik világbajnoki címéért.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

Érdekes csaták várhatók az F1 2023-as szezonjában.

Egyáltalán, Esteban Ocon és Pierre Gasly képesek lesznek kijönni egymással? A Drive to Survive 2024-es sorozatának egyik szála biztos a kettejük kapcsolata lesz. Egy részt biztos csak ezzel fog foglalkozni. Pierre Gasly és Esteban Ocon régóta ismerik egymást. Az évek során nem voltak túl jóban. Most azonban egy csapatba kerültek és érdekes lesz követni a két francia kapcsolatát. A forgatókönyv egész jól hangzik. Két azonos korú pilóta, akik egymástól nem túl messze nőttek fel. Szinte minden kategóriában versenyeztek egymással. Több ütközésük is volt és eddig nem kifejezetten kedvelték egymást. Köztudott, hogy nem barátkoztak egymással. Ez felveti a kérdést. Vajon viharos lehet-e kettejük között a hangulat? A versenypályán ez milyen formában mutatkzik majd meg?

Melyik F1-es újonc bukik el 2023-ban?

2022-ben Zhou Guanyu volt az egyetlen új arc a rajtrácson. Idén három újonc debütál. Nyck de Vries, Oscar Piastri és Logan Sargeant csatlakozik a száguldó cirkusz mezőnyéhez. De Vries hosszú utat tett meg a Forma-1-be való eljutásig. Megnyerte az F2-őt és a Formula-E sorozatot is. 2022-ben a Williams-el állhatott rajthoz Monzában. Alex albon-t helyettesítette és első F1-es futamán pontot is szerzett. Az AlphaTauri szerződtette is a holland pilótát. Piastri csatlakozott a McLarenhez. Érdekes lesz megnézni, hogy mire lesz képes Lando Norris ellen. Sargeant szilveszterkor ünnepelte 22. születésnapját. Idén hazai futamán is rajthoz állhat, hiszen az F1 Miamiba is ellátogat. Alex Albon tavaly kiváló formát mutatott. Kettejük csapaton belüli harcát is érdemes lesz figyelemmel követni.

Megtérül-e a Fernando Alonso Aston Martin-os kalandja?

Fernando Alonso elhagyta az alpine-t és a brit istállóhoz, az Aston Martinhoz szerződött. A visszavonuló Sebestian Vettel-t váltotta. Tekintettel arra, hogy mennyit fektettek be az infrastruktúrájukba és a csapatba hozott emberekbe, úgy tűnik, csak idő kérdése, mikor lesz top csapat az Aston Martin. Több éves szerződés köti Alonso-t a brit csapathoz. Vettel két év alatt nem mutatott az Aston-al. Vajon Alonso jobban fog teljesíteni?

A Ferrarin, a Red Bull-on és a Mercedesen kívül más is beleszól majd az első helyekért folytatott küzdelembe?

Az F1 2023-as autókra vonatkozó előírások viszonylag stabilak maradnak. Az előző évben bekövetkezett jelentős változásokhoz képest könnyen kivitelezhető. A stabil szabályozás időnként közelebb hozhatja egymáshoz a mezőnyt. Vajon az Alpine, a McLaren, az Aston Martin képes lesz közelebb kerülni a Mercedeshez, a Ferrarihoz vagy a Red Bull-hoz?

Lesznek idén is új pályák és több sprint futamot rendeznek.

Függetlenül attól, hogy a sprint-kvalifikáció tetszik-e valakinek vagy sem, kétszer annyit láthatunk majd idén, mint 2022-ben. Három helyett hat sprintfutamot rendeznek. Új pályák is debütálnak. Sokan, nagyon várják már a Las Vegas Nagydíjat, de Katarba is visszatér az F1 mezőnye. A Kínai Nagydíjat törölték. Egyes pletykák szerint Törökországgal vagy Portugáliával pótolják majd a kieső futamot.