Toto Wolff azt mondta, hogy az autó alapvető problémáját elhárították. Ezért erősebb szezonra számít 2023-ban. Ez viszont nincs köbe vésve. Ahogy az sem, hogy a Mercedes idén bajnok lesz.

A Mercedes 2022-ben csupán egyetlen győzelmet szerzett. A győzelmet a szezon utolsó előtti futamán tudták bezsebelni. A csapat az év végére egyértelműen felzárkózott az élmezőnybe. A szakértők szerint a Mercedes idén visszatérhet az élmezőnybe. Sokan a Ferrarinál is versenyképesebb Mercedesszel számolnak. Toto Wolff csapatfőnök is ebbe a táborba tartozik, amellett, hogy tisztában van vele, az istállóra nehéz feladat vár:

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

„Az én szememben a pohár mindig félig üres, de látom a kockázatot is. Ha logikusan gondolkodunk, akkor a Red Bull nagyon domináns volt ebben a szezonban. Ebből kifolyólag nehéz lesz náluk meredekebb fejlődési görbét produkálni. Ugyanez igaz a Ferrarihoz hasonlítva is, de hiszek a szervezetünkben. Az alapprobléma nem a leszorítóerő hiánya, hanem hogy a leszorítóerőt működésre bírjuk. Remélhetőleg megérdemelten tudunk futamokat nyerni és a bajnoki címért harcolhatunk. De ez biztosan így lesz? Egyáltalán nem biztos. Azt gondoljuk, hogy az alapvető problémát, a pattogást kiiktattuk, de a 2022-es autón nem sikerült mindent végrehajtani. Ezért hisszük, hogy a következő szezonban könnyebb lesz. Változtatunk az autó struktúráján és elrendezésén, amely a helyes irányba mutat.”- árulta el Toto Wolff.

Ha nem szeretnél lemaradni semmiről kövess minket Facebookon is.