A Ferrari nem regisztrált időben a szóban forgó F1-es szezonra. A sajtó hírek szerint így a többiekkel ellentétben nem vehetett részt a decemberi ülésen.

A színfalak mögött zajlik a 2026-os motorszabályok egyeztetése az érintett gyártók részvételével. Azok a motorszállítók jogosultak a Motor Tanácsadó Bizottságban üléseire való belépésre, akik regisztráltak a szóban forgó 2026-os idényre. Az eredeti dátum október 15-e volt. Mivel azonban csak az Audi Formula Racing regisztrált időben, meghosszabbították november végéig. Az új határidőig az Alpine SAS, a Honda Racing Corporation, a Mercedes High Performance Powertrains és a Red Bull Powertrains is bejelentkezett. A Ferrari azonban nem.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

A Racingnews365 szerint a Ferrari azért nem írt alá, mert nem értett egyet azzal, hogy az RBPT-t új motorgyártóként kezelik, hiszen a Red Bull birtokába került a Honda szellemi tulajdona. Az új motorgyártókra több engedmény érvényes teszten és fékpadon is, a Ferrari pedig tiltakozott az ellen, hogy a Red Bull megkapja a kedvezményeket. A Honda Racing elnöke, Koji Watanabe megerősítette, a Red Bulltól függetlenül regisztráltak 2026-ra, a szellemi tulajdonjogok visszakerültek a Hondához, azaz a Ferrari által kifogásolt probléma elvileg megoldódott.

A Ferrari szóvivője nem kívánt válaszolni a kialakult helyzetre. A Racingnews365 szerint a Ferrari nem vehetett részt a december 15-i találkozón a regisztráció hiánya miatt. Egyes sajtó hírek szerint a Ferrari azóta már pótolta a jelentkezését. Azaz a következő találkozón elméletileg már jelen lehet az Audi, a Honda, a Mercedes és a Red Bull képviselőivel együtt.