Egyes hírek szerint a Kínai Nagydíj szervezői tárgyalásokat folytatnak az F1 vezetőségével. Szeretnének visszakerülni a 2023-as naptárba, mihelyt csökken a COVID-19 fenyegetettség és feloldják a korlátozásokat.

A Kínai Nagydíj eredetileg szerepelt a 2023-as naptárban. Idén szerettek volna már futamot rendezni. 2019 óta nem utazik Kínába a mezőny. A COVID-19 járvány és annak intézkedései miatt minden évben törölték a futamot.

A Motorsport.com kínai szakoldala arról számolt be, hogy a szervezők még bíznak a 2023-as futamrendezésben is. Az idei kínai futamra áprilisban került volna sor. Itt most megüresedett egy hely. A COVID miatt bevezetett korlátozások miatt nem volt lehetőség arra, hogy futamot rendezzenek.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

A hírek szerint a promóterek már tárgyalásokat folytatnak az F1 vezetőségével. Szeretnének még idén visszakerülni az F1 naptárába. A tárgyalások felgyorsulnak. Ezek a hírek akkor jelentek meg, mikor a kínai kormány arról számolt be, hogy lazítani kíván az országba érkező külföldi látogatók karanténpolitikáján. A régóta fennálló kötelező karantén kötelezettség január 8-án véget ér.

A kínai futam eredetileg a negyedik verseny lett volna a 2023-as naptárban, melyet április 14 és 16 között rendeztek volna meg. Az F1 még nem jelentett be új helyszínt, amit Kínát pótolná. Egyes hírek szerint szeretnék elkerülni az egy hónapos szünetet, ami három futam után következne a Kínai Nagydíj kiesése miatt.

Még van idő arra, hogy pótolják vagy visszategyék a kínai futamot az eredeti időpontra. Jelenleg van lehetőség arra, hogy a Kínai Nagydíj visszatérjen a 2023-as naptárba. Ha ez megtörténne, az Alfa Romeo pilótája, Zhou Guanyu először versenyezhetne hazai közönség előtt. Valamint rekordszámú futamot rendeznének 2023-ban. 24 versenyt láthatnánk.