Romain Grosjean-t, a Haas egykori pilótáját rendkívül lenyűgözte Max Verstappen 2022-es teljesítménye. Bár, úgy véli, hogy egy incidens miatt nem lehetett tökéletes szezonja.

Romain Grosjean úgy véli, hogy Max Verstappen 99 százalékos szezont teljesített 2022-ben. Csak azért nem adott 100 százalékot a holland pilótának, mert Brazíliában nem teljesítette a csapat kérését. Grosjean-t, aki az IndyCarban versenyzik azóta, hogy nem talált magának helyet az F1-ben, lenyűgözte Verstappen második világbajnoksága felé nyújtott teljesítménye.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

Viszont nem értett egyet a holland döntésével, amikor elutasította a Red Bull kérését. Át kellett volna adni a helyet Sergio Perez-nek, aki harcban volt az egyéni bajnokság második helyéért. A francia pilóta két versenyt kiemelt. Szerinte a magyar és a Belga Nagydíjon rendkívül jól teljesített Verstappen.

„Őszintén úgy gondolom, hogy ez az egyik legjobb egyéni szezon volt, amit az F1-ben láttam. 99 százalékban tökéletes. A Brazíliában történtek miatt nem adnék rá 100 százalékot. Ezen kívül minden nagyszerű volt. Nagyon jól teljesített az időmérőkön és a versenyeken is. Ha elindulsz egy pozitív spirálon, mindent jól csinálsz, és semmi sem állíthat meg. A brazil futamon kívül nem hiszem, hogy bármit is jobban lehetett volna csinálni. Magyarországon és Spa-ban nem volt nála jobb. Jobb volt, mint bárki más. Erre mondanám azt, hogy ez egy másik szint volt. Nehéz ilyenkor a csapattársnak lenni. Látni ezt. Nagyon fájhat. A többiek ezt elfogadják. Azt mondják, hogy Max egy másdik ligában játszott.”- árulta el Romain Grosjean a Motor Sport Magazin Podcastjában.