Karun Chandhok 2010.ben debütálhatott az F1-ben. Pont abban az évben, mikor Michael Schumacher visszavonulása után még visszatért a száguldó cirkuszba. Nem mindennapi debütálásról számolt be az indiai versenyző.

Chandhok tárgyalt a Toyotával, az USF1-gyel, a Lotusszal és a Virginnel is. A 2010-es szezont az egyik új csapatnál kezdte, csapattársa Bruno Senna lett. A Hispania csapattal állt rajthoz. Chandhokot megkérdezték a Beyond the Grid podcast-ban, hogy hogyan érezte magát az első F1-es futamán.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

„Nos, fizikailag úgy éreztem, készen állok, mert tudtam, hogy ez az egyetlen igazi lehetőség. Csak egy új csapattal állhattam rajthoz. Fizikailag készen álltam. Mentálisan egy kicsit ijesztő volt. Sok minden történt. Nagyon sok csapattal tárgyaltam….Az első hétvégéről van egy kiemelkedő élményem. A paddockban sétáltam. Első alkalom volt, hogy ezt versenyzőként tehettem meg. Az első pilóta, akivel beszéltem, az Michael Schumacher volt. Ez volt az az év, mikor Michael visszatért az F1-be. Ő volt akkoriban a legnagyobb sztár. Akkor nagyobb szár volt, mint Lewis Hamilton, vagy Fernando Alonso. Én egy senki voltam, igaz? Vlójában odalépett hozzám. Bemutatkozott nekem, mintha muszáj lenne és azt mondta: Üdvözöljük az F1-ben. Beszélgettünk. Megkérdeztem egy kicsit az előéletemről, nagyon udvariasan beszélgettünk. Pedig nem volt kötelessége az, hogy velem beszélgessen. Ezt elmeséltem Mick Schumacher-nek is. Első nap egy olyan emberre beszéltem, aki a hálószobám falán volt egy poszteren. Ez sokat jelentett nekem és a mai napig is sokat jelent.”- árulta el Karun Chandhok.