Max Verstappen a 2022-es szezonban megszerezte második világbajnoki címét. A holland minden rekordot megdöntött. Szinte lehetetlen feladat vár rá 2023-ban.

Max Verstappen rengeteg rekordot döntött meg 2022-ben. Mind a saját, mind a Red Bull és beállított pár F1 rekordot is. Tizenöt futamon nyert. Ennyit még soha senki nem nyert egy szezonon belül. Természetesen nem lehetett maximális pontszámot elérni. Az F1-ben szinte ez lehetetlen. Verstappen mégis nagyon közel került az elérhető maximum pontszámhoz. A 22 futam és a három sprintverseny alatt 454 pontot szerzett. A megszerezhető pontok 76,17%-át ő szerezte meg. Győzelmi aránya 68,18%-os volt.

A számok nem hazudnak: a kétszeres világbajnok tavaly teljesen más szintet képviselt, mint riválisai. Charles Leclerc 308 vb-ponttal a második helyen végzett az egyéni pontversenyben. Leclerc 51,68%-osan teljesített. Győzelmi aránya csak 13,64%-os volt. A Ferrari pilótái több pole-t szereztek, de mégis a Red Bull vezette a legtöbbet a futamokat. 616 körön át álltak az első helyen. Az szezonban 1294 kört tesznek meg a versenyzők.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

Verstappen is az a pilóta, aki tavaly leggyakrabban állt a dobogón. Mindössze négyszer maradt le a dobogóról. Kétszer esett ki. Bahreinben és Ausztráliában. A Brit Nagydíjon pedig egy incidens miatt sérült meg az autója. Brazíliában sem tudott az első háromban végezni. Ettől eltekintve, mint az első vagy a második helyen végzett. 22 futamból 18–szor viszont részt vehetett a díjátadó ceremónián, ami szép teljesítmény. Ez 81,82%-os arányt jelent.