Az F1 először nem kívánt reagálni z Andretti Autosport és a General Motors bejelentésre, miszerint 2026-ban csatlakoznának a sportághoz. Most azonban kiadtak egy visszafogott közleményt.

A Forma-1 szűkszavú választ adott z Andretti és a General Motors bejelentésre, miszerint 2026-ban csatlakoznának a sportághoz. A hír hivatalos volt. z Andretti Autosport és a General Motors hivatalosan is megerősítette, hogy 2026-ban csatlakoznak az F1-hez, de ehhez több jóváhagyás is kell. A bejelentés után az F1 elismerte, hogy többen kívánnak csatlakozni a sportághoz, de a bajnokságnak hitelesnek kell maradnia. Emlékeztetett arra, hogy a döntéshez mind az F1, mind az FIA beleegyezése szükséges. Közleményükben ez állt:

„Nagy az érdeklődés az F1-es projektek iránt jelenleg, számos párbeszéd zajlik, melyek nem annyira láthatóak, mint mások. Mindannyian biztosítani akarjuk, hogy a bajnokság hiteles és stabil maradjon. Bármely új jelentkezési kérelmet egy feltételrendszer alapján bírálunk el, amely az összes releváns érintett céljainak megfelel. Bármely új jelentkezési kérelemnek mind az F1, mind az FIA beleegyezésére szüksége van.” írja a közleményben.

Az F1-es vezetés ebben a csapatok többségének támogatását is élvezi, akiket elsősorban önös érdek vezérel: ha minden marad a régiben, a bevételeket tíz részre osztják, nem tizenegyre.

racingnews365.com