Enrico Cardile jelenleg a Ferrari alvázterületért felelős területen dolgozik. Egyes hírek szerint a Ferrari műszaki igazgatójának posztjára is esélyes lehet.

A Scuderia egy átmeneti időszakon megy keresztül. Mattia Binotto elhagyta a csapatot. Fred Vasseur pedig várhatóan változtatásokat hajt majd végre a 2023-as szezon előtt. Az egyik ilyen változás a csapat vezetésének átszervezése lehet. Egyes hírek szerint Enrico Cardile a műszaki igazgatói posztra pályázik, mely korábban Binotto feladatai közé tartozott.

Cardile jelenleg az alvázterület vezetője. A Corriere dello Sport olasz lap szerint ez hamarosan megváltozhat.Fulvio Solms újságíró arról számol be, hogy a 47 éves Cardile 2005 óta a Ferrarinál dolgozik. Ekkor vették fel a műszaki terület élére. 2019-ben aerodinamikai menedzserré léptették elő. 2020 augusztusában a teljesítményfejlesztésért felelős vezetője lett. 2021 januárja óta az alváz területért felelős.

Vannak olyan hírek is, miszerint Simone Resta visszatérhet korábbi csapatához, a Ferrarihoz. Az 52 éves szakember 2021 óta dolgozik a Ferrari partnercsapatánál a Haas-nál. A Ferraritól ment át az amerikai istállóhoz. 17 évet Maranelloban dolgozott. 2001 és 2018 között a Ferrari szakembere volt. Rövid ideig az Alfa Romeo-nak is dolgozott. Itt a műszaki igazgatói posztot tölthette be. 2019 augusztusában visszatért a Ferrarihoz, majd a 2021-es szezont a Haas-nál töltötte.

Egyes hírek szerint Benedetto Vigna vezérigazgató is több szerepet szeretne kapni az olasz csapatnál. A Motorsport.com olaszországi fiókja arról számolt be, hogy Vigna többé nem hajlandó háttérbe szorulni. „Aktívabb szerepet szeretne vállalni Vasseur mellett”. Ehhez mit szólna Fred Vasseur? Még nem tudni.