Sebastian Vettel már az elmúlt években is elgondolkodott a visszavonuláson. 2022 nyarán úgy döntött, hogy nem folytatja karrierjét. Mark Webber szerint túl korán fordított hátat az F1-nek.

A négyszeres világbajnok tavaly júliusban jelentette be, hogy az F1 2022-es szezon végén befejezi karrierjét. Pedig elég elkötelezett volt az Aston Martin projektje mellett. A brit csapat szerette volna Vettel még pár évet marad.

Vettel karrierjének főként az elején volt sikeres. Az elmúlt években már nem láthattuk azt tőle, amit a 2010-es évek elején. 2022-ben összesen négy pontot szerzett. Webber szerint Vettel még mindig jól vezet. Úgy gondolja, hogy túl korán fejezte be F1-es pályafutását.

„Időbe kerül, amíg az ember belenő egy szerepbe, ahogy az ember megtalálja a dolgokat, amikért ki akar állni. Időbe telik, mert ez az érettségi tényezőtől függ profi sportolóként, de annak is van köze hozzá, hogy a rajongók mennyire élik át a versenyzéshez való hozzáállásodat. A karrierje elején ez nem volt egyértelmű, álltunk együtt dobogón olyan helyeken a világ körül, amelyek enyhén szólva vitathatóak. Rengeteg mindent hozott a sportba, amit a karrierje elején nem feltétlenül. Persze, ott jöttek számára az eredmények, de világbajnokként inkább a vége felé viselkedett és az zseniális volt, emelem kalapom előtte. Szerintem nagyszerűen időzítette a kiszállást, talán egy kicsit még korai is volt. Még mindig nagyon jól vezet, mondtam is neki, hogy egy kicsit korai volt visszavonulni, jót nevettünk rajta. De örülök neki, hogy egy darabban van, remek karrierje volt. A korai években egy igazi bulldózer volt és még manapság is tudott igazán különlegeset nyújtani. Négyszeres világbajnok, ezt nem lehet elvitatni tőle, szóval hiányozni fog.”– mondta Mark Webber a Speedcafe-nak adott interjújában, amit a Planetf1 oldal közölt