Cesare Fiorio, a Ferrari korábbi sportigazgatója szerint az Audinak mindent meg kell tennie azért, hogy Mattia Binotto náluk dolgozzon 2026-tól.

Mattia Binotto a tavalyi szezon végén lemondott a Ferrari csapatfőnöki posztjáról, miután a Scuderia nem tudott világbajnokságot nyerni még egy erős autóval sem. Max Verstappen és a Red Bull mindkét bajnokságot megnyerte. Az elmúlt évekhez képest a Ferrari mégis erős szezonon van túl. Binotto munkája kulcsfontosságú volt ahhoz, hogy a Ferrari újra futamokat nyerhessen.

Cesare Fiorio 1989-1991 között volt a Ferrari sportigazgatója. Úgy véli, az Audinak most mindent meg kellene tennie azért, hogy Mattia Binotto náluk dolgozzon. „Az Audi belép az F1-be. Nem hagynám, hogy más szerződtesse Mattia-t. De a Ferrari is megtarthatta volna. Nagyszerű technikusnak tartottam. F1-75 volt a legjobb autó a Red Bull mellett. A világbajnoki cím nem jött össze. A megbízhatósági problémák, néhány rossz stratégiai döntés és versenyzői hiba miatt. Mattia nagyszerű mérnök volt, de a csapatfőnöknek lenne más kérdés.”- árulta el Cesare Fiorio.