Lewis Hamilton hét bajnoki címet nyert az F1-ben. A brit bajnok elismerte, hogy többi sportolóhoz hasonlóan ő is a csúcson zárná le a karrierjét. A Mercedes pilótája ráadásul ma, szombaton ünnepelhette születésnapját. Az F1 egy rövid videóval tisztelgett Hamilton előtt.

A 2021-es szenzora sokan emlékezni fognak. Az utolsó futamot majd nem meg is nyerte. Nem sok kellett a nyolcadik világbajnoki címéhez. A brit bajnok szerződése az idény végén lejár. Ha minden igaz, akkor még a holt szezonban meghosszabbítják a szerződését.

A brit versenyző elismerte, hogy neki is nehezére esett újra a munkájára koncentrálni a 2022-es szezon elején. A tavalyi éve sem volt könnyű, hiszen a Mercedes nem volt elég gyors. Egész évben csak egy futamot tudtak nyerni.

„Tudom, hogy milyen nehéz nem csak eljutni a csúcsra, de ott is maradni. A csapattal vissza akarunk jutni az élre. A szezon végén mutatott formánk igen biztató volt. Az utolsó pár versenyen igen egyértelmű pozitív trendet mutatott a formánk, és bebizonyítottuk, hogy a kellő kitartással bármi elérhető. Meddig akarom ezt csinálni? Néha, amikor felkelek, azt érzem, hogy nem akarom többé ezt csinálni. Máskor azt érzem, hogy van még lesz időmé később mással foglalkozni, és még ennél is többet akarok elérni. Nem lesz már annyira soká a visszavonulásom, de egyelőre maradni akarok. Szerintem minden sportolónak az az álma, hogy bajnokként vonuljon vissza, ahogyan nekem is.”- árulta el Lewis Hamilton. A Mercedes pilótája szombaton ünnepelhette születésnapját. Az F1 egy kis videóval tisztelgett a hétszeres bajnok előtt.