Daniel Ricciardo a Red Bull tartalékosa lesz 2023-ban. Idén nem láthatjuk majd versenyezni. Elárulta, hogy bizonyos szempontból örült annak, hogy a topcsapatok nem érdeklődtek iránta.

Daniel Ricciardo szerződését a Mclaren idő előtt felbontotta. Így ehéz helyzetbe került az előző esztendőben. A Red Bull harmadik versenyzőjeként dolgozik majd 2023-ban. Igaz néhány futamon a tartalékos szerepét is megkapja majd az energiaitalosoktól.

Az ausztrál pilóta 2018 végén hagyta el az osztrák istállót. Most pedig azok után tért vissza hozzájuk, hogy ülés nélkül maradt. Ricciardo-t a Haas is megkereste, de az ajánlatot nem fogadta el. Így most némi pihenő következik az életében, ám ezt egyáltalában nem bánja.

„Korábban még a Ferrarival is kapcsolatba hoztak. Igazából csak Günther keresett meg. Minél több nap telt el, főleg a tripla hétvégék után, egyre inkább világossá vált, hogy ez az egész már nem arról szól, milyen telefonhívást fogok kapni, hanem arról, hogy beismerjem, nem akarok versenyezni a következő szezonban. Bizonyos értelemben még örülök is annak, hogy egy topcsapat sem keresett meg engem, mert ilyen esetben az ember azt érzi, hogy mindenképpen alá kell írnia, de azt hiszem, mélyen legbelül egyszerűen csak egy kis távolságra vágytam.”- árulta el Daniel Ricciardo az F1.com oldalnak.