Alex Albon úgy véli, hogy a Williams 2022-es Forma-1-es autója sokkal gyorsabb is lehetett volna. Természetesen ehhez meg kellett volna oldaniuk az egyensúlyi problémákat.

Albon tavaly tért vissza az F1-be és állhatott rajthoz a Williams csapattal. 2021-es évet a Red Bull tartalékosaként töltötte. A thai-brit pilóta legjobb eredménye egy kilencedik hely volt, amit Miamiban ért el. Ausztráliában és Belgiumban is szerzett még pontot. Albon-t meg is dicsérték az egész évben nyújtott teljesítményéért.

A Williams azonban küzdött. Nehezen tudták felvenni a versenyt a középmezőny csapataival. A brit csapat konstruktőri bajnokságban évek óta az utolsó helyet foglalja el. Albon és csapattársa, Nicholas Latifi is egyensúlyproblémákkal küszködött. Albon abban bízott, hogy megoldják az egyensúlyi problémákat és gyorsabb lesz a Williams.

„Ez elég trükkös, mert az autó lehetett volna gyorsabb is, ha megfelelő egyensúllyal rendelkezik.Úgy tűnik, pillanatnyilag eléggé korlátozottak vagyunk a teljesítményben. Pontosan tudom mi kell ahhoz, hogy jobbak legyünk. Csak a megfelelő egyensúlyt kell megtalálnunk. Nincs könnyű dolgunk. Több különböző dolog van, amit össze kell hangolnunk. Így elindulhatunk a helyes irányba. Erre való a téli szünet.”-árulta el Alex Albon a Autosport szakoldalnak.