Nico Hulkenberg idén tér vissza az F1 rajtrácsára. Előtte ezt már páran megtették. Voltak, akik jobban teljesítettek visszatérésük után. Mások viszont elmaradtak korábbi teljesítményüktől.

Kevin Magnussen két évvel ezelőtt elhagyta az F1-et. Tavaly mégis visszahívta a Haas és jobban is teljesített. Idén Nico Hülkenberg csatlakozik a dán pilótához. Az a Hülkenberg, aki 2019-ben teljesített utoljára egy teljes szezont az F1-ben. Idén a Haas pilótája lesz. Mick Schumacher helyére szerződtették. De vajon Hulkenberg képes lesz-e jobbna teljesíteni a korábbi éveihez képest?
Az F1-be többen visszatértek már. Néhányan sikeresebbek voltak, mint korábbi éveikben. Igaz, voltak olyanok is, akik rosszabbul jártak a visszatéréssel.

Fernando Alonso

A spanyol pilóta lesz idén a legidősebb versenyző a rajtrácson. Alonso 2018 végén távozott, miután a McLarennel eltöltött négyéves nehéz időszakot követően betelt nála a pohár. A kétszeres bajnok csak szenvedett a wokingi csapattal. Úgy döntött, hogy a következő két évben a motorsport más kategóriáiban is versenyez. Részt vett a Le Mans-i 24 órás versenyen és a Dakaron. Valamint indult a Indianapolis 500-on is. A nagy elfoglaltsága ellenére a Forma-1 csábítása túl nagy volt ahhoz, hogy Alonso ne térjen vissza. 2021-ben az Alpine csapattal versenyezhetett. Alonso megmutatta, hogy semmit sem veszített elszántságából. A szezont csapattársa, Esteban Ocon előtt zárta a világbajnoki tabellán. 2022-ben az Alpine egy gyengébb autót épített. Alonso több műszaki hibával találta magát szembe. 2023-ban már az Aston Martin versenyzője lesz. A spanyol bajnok 42 éves, de még mindig nem szeretne visszavonulni.

Michael Schumacher

A német korábban 2006-ban fejezte be fényes F1-es pályafutását. Röviddel a Ferrarival való dominanciája után, amely során 2000 és 2004 között öt egymást követő évben megszerezte a bajnoki címet. Visszavonult, de 2010-ben visszatért az F1-be. A hétszeres bajnok visszatérését nagyon sokan várták. Az akkor 41 éves Schumacher úgy döntött, hogy a Mercedes új csapatával tér vissza, ahol újra találkozott korábbi ferraris kollégájával, Ross Brawnnal. Sajnos a németnek soha nem sikerült elérnie korábbi sikerei szintjét. A Mercedesnél eltöltött három év alatt Schumacher gyakran megverte csapattársát, Nico Rosberg-et, de a pódiumra egyszer sem tudott felállni. 2012 végén Schumacher másodszor is visszavonult. A Mercedesnél Lewis Hamilton váltotta. A többi pedig már történelem.

Niki Lauda

Niki Lauda visszatérése talán senkiéhez nem lehet hasonlítani. Az osztrák 1976-ban, az Olasz Nagydíjon emlékezetes módon visszatért a rajtrácsra. Hat héttel korábban hatalmas balesetet szenvedett a Nürburgringen, ami kis híján az életébe került.Lauda autója kigyulladt, amikor súlyosan karambolozott a német pályán. Égési sérüléseket szenvedett. A tüdeje is megsérült. Lauda azonban nem adta fel. Felépült és visszatért. Monzában már a Ferrarit vezethette. Arca akkor még mindig helyes volt és fájdalmai voltak. Az osztrák hihetetlen módon a negyedik helyen zárta első futamát. Abban az évben nem sok kellett ahhoz, hogy bajnok legyen. Az esős Japán Nagydíjat feladta. Szerinte nem voltak alkalmasak a körülmények a versenyzéshez. Így riválisa, James Hunt mindössze egy ponttal megverte őt és szerezte meg a bajnoki címet.

Kimi Raikkönen

A finn szerződése 2010-ig szólt a Ferrarival. Ennek ellenére Raikkönen 2009 végén megvált az olasz csapattól. Fernando Alonso váltotta. Pletykák keringtek arról, hogy Räikkönen visszatér a McLarenhez, de végül úgy döntött, hogy kiszáll az F1-ből. A finn bajnok a rally felé fordult. 2012-ben visszatért a Forma-1-be a Lotus csapatával. Ez a lépés ihletettnek bizonyult. Visszatérése utáni első évében harmadik lett az egyéni bajnokságban. 2014-ben visszatért a Ferrarihoz. Räikkönen 2018 végéig maradt a csapatnál. Ebben az évben megszerezte utolsó F1-es győzelmét az Egyesült Államok Nagydíján. 2019-ben az Alfa Romeo-nál három évet töltött. 2021 év végén végleg visszavonult.

Robert Kubica

Robert Kubica 2006-ban debütált az F1-ben. Számos alkalommal megmutatta tehetségét. 2008-as Kanadai Nagydíjon megszerezte élete első győzelmét. 2010-ben a BMW-től a Renault-hoz távozott. 2011.ben Kubica rally versenyen indult. A lengyel pilóta hatalmas balesetet szenvedett, ami kettétörte karrierjét. 17 műtéten esett át. Teste jobb oldal is megsérült, de a karja sérült a legjobban. 18 hónappal később újra rallyautóba ült. 2016-ban már szimulátoros munkát végzett. Azon dolgozott, hogy visszatérjen az F1-be. 2019-ben Kubica a Williams csapatával visszatért a rajtrácsra. Egy évet töltött a brit csapatnál. Azóta az Alfa Romeo tartalékos pilótája. Az F1-ben marad, de bevallása szerint már kevés az esélye a visszatérésre.

Kevin Magnussen

Magnussen korábban 2017 és 2020 között versenyzett a Haas-nál. 2021-re már nem kapott lehetőséget. Más csapat sem szerződtette. Guenther Steiner új pilótákkal, újoncokkal vágott neki a szezonnak. 2022-ben Nyikita Mazepin szerződését felbontották. Helyére Kevin Magnussen-t hívták vissza a csapathoz. Magnussen nagyon jól teljesített. A szezonnyitó futamon az ötödik helyen zárt. Megszerezte a Haas első pontjait. Ez volt az amerikai csapat első pontja 2020 óta. A szezon során hat alkalommal végzett a legjobb 10 között. Brazíliában megszerezte élete első pole-ját is.