A Ferrari csatafőnöki székében változás történt. Mattia Binotto helyét Fred Vasseur ülhet, aki nagyon jól ismeri Charles Leclerc-t és Carlos Sainz-t is. A spanyol szerint Leclerc és Fred Vasseur nem jelent hátrányt a Ferrari számára.

A 2022-es szezon végén Mattia Binotto elhagyta az olasz csapatot. Fred Vasseur ülhet a Ferrari csapatfőnöki székébe. Ő olyan valaki, aki elég jól ismeri Leclerc-t és Sainz-t is. A monacói pilóta 2018-ban debütált az F1-ben az Alfa Romeo-nál. Fred Vasseur volt ekkora az istálló csapatfőnöke. Sainz korábban elárulta, hogy Vasseur annak idején a Renault csapatba szerette volna őt szerződtetni. Egyesek úgy érzik, hogy Leclerc és Fred Vasseur jó kapcsolata miatt Sainz hátrányba kerülhet. Sainz ezt teljesen máshogy gondolja. Az Autosprint arról kérdezte a spanyolt, hogy kell-e aggódia a Leclerc-Vasseur baráti kapcsolata miatt. Sainz erre így válaszolt:

„Nem. Nem hiszem, hogy nulláról kell kezdenem. Biztos vagyok benne, hogy jól kijövök majd vele. Biztos vagyok abban, hogy örömmel nézi majd a Charles-el való kapcsolatomat. Úgy gondolom, hogy a Charles-el való kapcsolata is nagyon hasznos lesz mindenki számára.” Sainz úgy véli, hogy Vasseur a megfelelő személy Binotto helyére.

„Igen, abból, amit mondtak nekem, és ahogyan megismertem őt, azt hiszem, ő a megfelelő ember. Mindenki ismeri őt a paddockban, és biztos vagyok benne, hogy minden jól fog működni. Lesz egy alkalmazkodási időszak, de Fred nagyon jól ismeri a Forma-1-et és a Ferrarit is. Jön egy felkészülési időszak. Biztos vagyok abban, hogy teljes sebességgel együtt fogunk dolgozni.”- mondta Carlos Sainz.