Az elmúlt pár évben több új helyszínnel bővült az F1 naptára. Olyan városok kaptak helyet a királykategóriában, mint Losail (Katar), Jeddah (Szaúd-Arábia), Miami és Las Vegas.

Egy szurkoló eljátszott a gondolattal, hogy mi lenne, ha Indonézia is szeretne csatlakozni az F1 naptárába. A távol-keleti ázsiai ország manapság motorsport lázban ég. A MotoGp és a Formula-E sorozat is ellátogatott már ide. A 2 sorozat 2 különböző versenypályán mérhette össze a tudásukat.

A pálya a Lombok-szigeten található és 2021-re épült fel. A versenycsík 4,3 kilométer hosszú és 17 kanyar tarkítja. A MotoGp már 2021-ben ellátogatott volna ide, de a COVID-19 járvány miatt ez meghiúsult. Az indonéz helyszín így csak 2022-ben tudott bemutatkozni a motorversenyzés királykategóriájában. A legfontosabb hír azonban az, hogy a pálya rendelkezik az FIA Grade 1-es osztályzatával. Ez azt jelenti, hogy akár a Forma-1-es mezőny is versenyezhetne a helyszínen. Az indonéz promóterek azon dolgoznak, hogy az F1 ellátogasson erre a pályára is.

Ilyen lenne egy kör Indonéziában:
Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.