Max Verstappen a 2022-es szezonban 15 futamot nyert. A tavalyi szezont szinte végig uralta. Nico Rosberg úgy véli, hogy a 2022-es szezon ennek ellenére sem volt unalmas.

Tavaly 22 futamot rendeztek az F1-ben. Max Verstappen ebből 15 versenyt megnyert. Így a holland hamar, már Japánban megszerezte második világbajnoki címét. Így sem volt unalmas a tavalyi szezon. A középmezőnyben több csatát is láthattunk. Voltak olyan időmérők, amik igazán izgalmasan alakultak. Gondolunk itt Kevin Magnussen első pole-jára. A 2016-os világbajnok Nico Rosberg úgy gondolja, hogy 2022 még akkor sem volt unalmas, ha Verstappen uralta.

„Szerintem a 2022-es szezon is fantasztikus volt. Ez egy nagyszerű szezon volt. Max szinte végig dominált, de ettől még nem volt unalmas. Érdekes volt, izgalmas. Sok minden változott. Nagyszerű volt. Szerintem a szabálymódosítások nagyon jól beváltak. Jól működtek. Megkönnyítették az előzést. Az F1 vezetése és Ross Brawn nagyszerű munkát végzett. Szóval köszönjük Rossnak és csapatának az erőfeszítéseket. Az előzések száma sokkal több volt, mint 2021-ben. Ez is azt bizonyítja, hogy az új szabályok nagyon jól működnek.”- mondta Nico Rosberg a YouTube-csatornáján.