Az Ausztrál GP szervezője azt mondta, hogy lassan készülhetnek a jegyeladások növekedésére. Ahogy minden helyszínen, Ausztráliában is megnőtt az érdeklődés az F1 versenyhétvége iránt.

Tavaly az Ausztrál Nagydíjara 419 114 szurkoló látogatott ki. Ez rekordnak számított Melbourne-ben. Ez a szám még több lehet 2023-ban. Az Albert pakrki futam a harmadik futam lesz idén. Az Ausztrál Nagydíj Corporation vezérigazgatója szerint készülniük kell a jegyek rohamos eladására.

„Ez nem áprilisi tréfa. Nagyon magasra tettük a lécet 2022-ben. A 2020. március 13-i szörnyű események után indenki láthatta, hogy a Forma-1 nagyszerű show-t hozott össze. Idén szeretnénk felülmúlni a 2022-es adatokat. Így, hogy az F2 és F3-as sorozat is itt lesz, sikerülhet. Az eladásokat tekintve két hónappal előrébb járunk. Szóval gondoskodni kell arról, hogy a nézők jól érezzék magukat. Minden kényelmi szolgáltatás meglegyen. Ide értem a Wc-t, az ételt és italokat is. Mindent az elvárható szintre kell hozni. Volt pár hiányosság a COVID és a latszámhiány miatt. Gondoskodunk arról, hogy jól felkészüljünk. Nagyon izgalmas. Nagyon-nagyon elégedettek vagyunk a dolgok állásával. Megpróbáljuk megtalálni a megfelelő egyensúlyt a jegyek ára és minősége között. Gyakran mondják, hogy a Forma-1 a hátizsákos turisták és a milliárdosok sportja, de nem hiszem, hogy a hátizsákos turistáknak anyagilag nincs lehetőségük Las Vegasba vagy Miamiba menni. Szeretnénk elérhetővé tenni rendezvényünket. Lehetőséget biztosítani mindenkinek, hogy eljusson ide. A vasárnapi jegyárat emeltük. 100-ról 125 dollárra. A csütörtök és a péntek jegsek még mindig nagyon kedvező áron kaphatóak.” – mondta Andrew Westacott a Speedcafe.com-nak .