A Haas nem sokkal a 2022-es szezon előtt felbontotta Nikita Mazepin és az Uralkali szerződését. Guenther Steiner kijelentette, hogy nem tehettek mást.

A Haas a 2022-es szezon előtt felbontotta a főszponzora és Nikita Mazepin szerződését. Az orosz műtrágyagyártó és többségi részvényese, Dmitrij Mazepin szoros kapcsolatban áll Vlagyimir Putyinnal. A Haas úgy döntött, hogy nem szeretnének együtt dolgozni az orosz céggel azután, hogy Oroszország lerohanta Ukrajnát. Nikita Mazepin is elvesztette állását.

Az ügy mindössze három évvel azután történt, hogy a Haasnak problémái voltak az akkori szponzor Rich Energy-vel. Az Uralkali szerződésének felbontása jól jött a Haas-nak. Így issza tudták hívni Kevin Magnussen-t, aki egy év kihagyás után jól teljesített. Már a szeoznnyitó futamon az ötödik helyen zárt. Viszont pár kérdés felmerült. Vajon a Haas fejlődésére hatással lesz az, hogy egy darabig nem volt névadó szponzoruk? Guenther Steiner a következőket mondta:

„Nem igazán. Nem tudtunk más döntést hozni Ukrajna inváziója után. Visszatekintve azt hiszem, helyesen cselekedtünk. Pénzügyileg nem volt nagy hatással ránk a szakítás. Talán a szezon elején még megéreztük az elválást. Sokat kellett dolgozni, hogy visszajussunk oda, ahová szerettünk volna. Ha visszagondolsz a Bahrein Nagydíjra, akkor láthatod, hogy milyen gyorsan változnak a dolgok az F1-ben. Soha nem kellett visszanézni, csak hozzuk ki belőle a legjobbat. Kihívás volt. A kihívás lehetőséget adott nekünk. Erre koncentráltunk és mennünk kellett tovább.”- árulta el Guenther Steiner a Speedcafe.com-nak. De mi a helyzet az új szponzorral?

„Először is, nem csak a pénzügyekről van szó. A MoneyGram egy nagyon szilárd, jó cég, amely bár amerikai cég, üzleti tevékenységének 75%-át globálisan végzi. Tehát az a tény, hogy részesei akarnak lenni ennek, azt mutatja, milyen jó az F1, és azért választották a Haast, mert szerintük jó úton haladunk. Úgy gondolom, hogy most az egyik legmasszívabb csapatunk van a paddockban. 10 erős csapat van a rajtrácson, és a Haas az egyik. Ez egy elismerése annak, amit csinálunk. Úgy döntött a MoneyGram, hogy velünk tart. A MoneyGram egy szilárd cég. Összességében úgy gondolom, hogy a MoneyGramnak nincsenek negatívumai, csak pozitívumai.”- zárta a Haas csapatfőnöke.