A Ferrari a második helyen végzett a konstruktőri bajnokságban. Ennek ellenére Helmut Marko úgy véli, hogy 2023-ban a Mercedestől kell tartani.

A Ferrari a tavalyi évet nagyon jól kezdte. Viszont gyorsan világossá vált, hogy lemondhatnak a bajnoki címről. A pilóták és a csapat is többet hibázott. Ez lehetővé tette a Red Bull-nak azt, hogy könnyen megszerezzék a bajnoki címet. Arra semmi garancia nincs, hogy 2023-ban is könnyű dolguk lenne.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

Februárban több csapat bemutatja a 2023-as versenygépét. A szakértők szerint három csapat harcolhat idén a bajnoki címért. A Red Bull, a aF Ferrari és a Mercedes. Helmut Marko szerint a Mercedestől jobban kell tartaniuk, mint a Ferraritól. A Red Bull tanácsadója a következőket mondta:

„Azt mondanám, hogy jobban kell tartanunk a Mercedestől. Főleg azért, mert stratégiai és megbízhatósági szempontból előnyben vannak a Ferrarival szemben. A mi helyzetünk biztosan nem olyan, mint a Mercedesé volt a hibrid korszak elején. Jelenleg nincs óriási előnyünk a motor terén. Szóval, ez most teljesen más. A Mercedesnek akkoriban legalább 50 lóerős különbsége volt a többihez képest. Nem szabad elfejtenünk. Új szabályokat csak tavaly vezették be. Más csapatok nyilvánvalóan látták, mit csináltunk az idei autóval.Szóval úgy gondolom, hogy a következő szezonban minden bizonnyal sokkal közelebb lesznek hozzánk.”- jelentette ki Helmut Marko az Autosport szaklapnak.

A Mercedes és a Red Bull az a két csapat, melynek a legnagyobb esélye lehet a bajnoki címere. Ők nem mentek át jelentős változásokon. Mindkét csapatfőnök maradt a posztján és a pilótafelállásban sem történt változás. Az AlphaTauri, az Aston Martin, a Haas és az Alpine is változtatott a pilótafelálláson. A Ferrari, az Alfa Romeo, a Williams és Mclaren csapatfőnöki posztján is változás történt.