Egyes sajtó hírek szerint Mattia Binottonak várnia kell, arra, hogy megkezdhesse a munkát más csapatnál. A pletykák szerint egy évnyi kényszer szabadságot kell kivennie.

Az 53 éves szakember tavaly év végén beadta a felmondását. A korábbi Alfa Romeo csapatfőnök, Fred Vasseur lépett a helyére. Vasseur mandátuma alatt kevés szó esett Binotto-ról, aki 1994 óta először nem lesz ott a paddockban. Nagyon sok időt dolgozott a sportban. Nagy csapatokban is. Így biztos el tudna helyezkedni más csapatnál. Még nem tudni, hogy hol folytatja. A Formula1.uno szerint mindenre megvan a magyarázat.

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

Az olasz oldal szerint Binotto megkezdte a 12 hónapos kertészkedési szabadságot. Ez benne volt a Ferrari szerződésben is. A kényszer szabadság olyan alkalmazottakra vonatkozik, akik még szerződésben vannak a csapattal, de posztjukat már nem töltik be. Így nem tudnak más csapatoknál elhelyezkedni.

Ez egyfajta záradék, de nem minden csapat alkalmazza. Andreas Seidl távozott a McLarentől. Átvette Vasseur helyét. Zak Brown simán megakadályozhatta volna azt, hogy 2023-ban az Alfa Romeo csapatfőnöke legyen. Ő azonban úgy döntött, hogy nem küldi el Andreas Seidlt kényszer szabadságra. Nem akart haragban lenni korábbi alkalmazottjával.

Mi lesz Mattia Binotto-val?

Binotto 27 évet töltött az F1-ben. Szinte bármilyen csapatnak jól jönne szakértelme. Még nincs arról hír, hogy kihez szerződne. A csapatfőnöki karrierje csalódással ért véget, de nem végzett rossz munkát. Rengeteg lehetőség közül választhat. Az Audi, a Mercedes és az Aston Martin is biztos szívesen látná, de a Red Bull erőforrás-részlegén is el tudna helyezkedni. A bikák is örömmel vennék szaktudását. Lehet, hogy ugyanabba az irányba mozdul el, mint Ross Brawn? Szerepet vállal az F1-ben segítve a sportág szabályainak alakítását az elkövetkező években? Bármit is tesz Binotto, most úgy tűnik, van egy éve, hogy megfontolja, hogyan tovább.