A Williams hivatalosan is megerősítette, hogy február 6-án mutatják be a 2023-as festésüket. A 2023-as autójukat nem mutatják be. Arra még várnunk kell.

A Williams istálló már évek óta nem tud jó eredményt elérni. Tavaly is a 10. helyen zárták a konstruktőri bajnokságot. Öt éven belül negyedszerre. Alex Albon, Nicholas Latifi, és a Monzára beugró Nyck de Vries összesen 8 pontot szereztek a grove-i csapatnak.

A 2023-as szezon már a nyakunkon van. Az autók bemutatójának nagy részét februárban tarják. Öt csapat már nyilvánosságra hozta a bemutató dátumát. A Williams pedig egy igen korai időpontot jelentett be a csapatbemutatójának, amelyen az AlphaTaurihoz hasonlóan egyelőre csak a 2023-as festésüket fogják prezentálni.

A február 6., magyar idő szerint délután 15 órára kitűzött eseményt a Williams weboldalán és applikációján lehet majd élőben közvetíteni. Arról még nem érkezett hír, hogy a Williams valódi 2023-as autójáról, az FW45-ről mikor rántják le a leplet. Az eseményen Alex Albon és Logan Sargeant is részt vesz majd. Arról sem kaptunk hírt, hogy ki lesz a csapat új csapatfőnöke. Jost Capito csapatfőnök és FX Demaison technikai igazgató is távozott a csapattól. Egyelőre pedig nem tudni, hogy ki veheti át jövőre a patinás alakulat irányítását.

Csapat (autó neve) Dátum (idő) / Hely
Egyesült Királyság Williams (FW45, csak festés) február 6. (15 óra), Williams-weblap
Olaszország AlphaTauri (AT04, csak festés) február 11. (?), New York
Egyesült Királyság Aston Martin (AMR23) február 13. (20 óra), Silverstone
Egyesült Királyság McLaren (MCL37) február 13.
Olaszország Ferrari  február 14.
Franciaország Alpine (A523) február 16.  London
Ausztria Red Bull (RB19) ?
Németország Mercedes (W14) ?
SvájcOlaszország Alfa Romeo (C43) ?
Egyesült Államok Haas (VF-23) ?

Racingnews365.com