Fernando Alonso, Lewis Hamilton és George Russell korán munkába állnak. Ez nem az előnyszerzésről szól. Az Aston Martin és a Mercedes két napig Jezrezben tesztelheti a Pirelli abroncsait.

Az Aston Martin, a Mercedes és az AlphaTauri mindannyian jelentkeztek az idei nyitó gumitesztre. A Mercedes a Paul Ricard versenypályán először a slick gumikkal körözhettek. Az AlphaTauri pedig a vizes pályára alkalmatos abroncsokat tesztelhette.

Az Aston Martin 7-én és 8-án további tesztelésen vehet részt. A Pirelli F1-es főmérnöke, Simone Berra elmondta, hogy az összes csapatot meghívták a Pirelli holtszezoni tesztre. Csak páran éltek az ajánlattal. Az Alfa Romeo és a Ferrari már decemberben túlesett ezen a teszten.

A kétnapos teszten az Aston Martin AMR22-t Fernando Alonso fogja vezetni, akinek ez remek alkalom lesz arra, hogy beilleszkedjen a csapathoz. A Mercedes pilótái már nagyon meg akarnának szabadulni a W13-tól, George Russell és Lewis Hamilton is részt vesz majd a teszten a Mercedes részéről, hogy visszarázódjanak az F1 ritmusába a közel 3 hónapos téli szünet után. A 100km-es, demóabroncsokon teljesíthető filmforgatási napon felül minden pilótának csak másfél napja lesz arra, hogy megismerkedjen a 2023-as autójával, az ilyen apró tesztek különösen hasznosnak bizonyulhatnak.