Olasz sajtó értesülések szerint a Ferrarinak idén két tartalékos pilótája lesz. Antonio Giovinazzi és Robert Svarcman osztoznak a pozíción.

A Ferrari már tavaly is két versenyzőt alkalmazott a tartalékos szerepre. Antonio Giovinazzi és Mick Schumacher töltötte be ezt a pozíciót. Az utóbbi pilóta tavaly a Haas-al állhatott rajthoz. Mick Schumacher idén a Mercedes tartalékos pilótája lesz, mivel a Haas nem hosszabbította meg a szerződését és a Ferrari akadémiájából is kilépett.

Schumacher távozása után is két tartalékos lesz a Scuderiánál az olasz Motorsport.com szerint. Giovinazzi és Robert Svarcman töltheti majd be a tartalékos pilóta pozíciót. Robert Svarcman, a Formula-2 2021-es második helyezettje tavaly a Ferrari teszt- és fejlesztőpilótája volt, valamint fiatal versenyzőként az istálló két kötelező szabadedzés-részvételét kapta meg.

Giovinazzi az F1-es szerepkör mellett versenyezni fog. Kedden jelentették be, hogy a Ferrari Hypercar-csapatának tagja lesz a WEC-ben, a háromszoros GT Pro-bajnok James Calado és Alessandro Pier Guidi váltótársaként. A WEC öt fordulója is ütközik a Formula-1-gyel. Gioviazzi
zaúd-Arábia, Azerbajdzsán, Spanyolország, Nagy-Britannia és Brazília Nagydíjon biztosan nem lesz ott a Ferrari bokszában.