Laurent Rossi, a francia csapat vezérigazgatója szerint Pierre Gasly segíthet abban, hogy az Alpine előrébb jusson. Úgy véli, hogy hasznos lehet az a tapasztalat, amit az AlphaTauri-nál szerzett.

Pierre Gasly idén elhagyta az AlphaTauri-t. 2023-ban már az Alpine csapattal áll rajthoz. Eltöltött néhány évet Max Verstappen mellett a Red Bullnál. Igaz, a rövid Red Bull karrier nem tartott sokáig. Visszakerült az akkori Toro Rosso-hoz. Megmutatta, hogy mire képes egy gyenge autóval. 2020-ban megnyerte az Olasz Nagydíjat. Laurent Rossi, a francia csapat vezérigazgatója szerint Gasly sokat segíthet az Alpine-nak.

„Remélhetőleg hozni fogja, amire szükségünk van. Folytatni kell az autó fejlesztését. Jelenleg a középmezőnyben vagyunk. Egy lépést kell előre tenni. Ehhez olyan pilótákra van szükség, akik nem csak gyorsak tudnak lenni, de pontokat is tudnak szerezni. Ki tudják használni az autóban rejlő potenciált. Ez azt jelenti, hogy péntek reggeltől képesnek kell lennie arra, hogy visszajelzést adjon a csapatnak. Az egész csapatot a megfelelő irányba kell vinnie, hogy az autó fejlődjön. Bízunk abban, hogy Pierre ilyen lesz. Úgy értem, sok szempontból ő volt a legjobb pilóta az AlphaTauri-nál. Reméljük, hogy az Alpine-t is magasabb szintre tudja emelni.”- árulta el Laurent Rossi, a francia csapat vezérigazgatója.