Az F1 2023-as szezonjának közeledtével egyes pilótákra nagyobb nyomás nehezedik, mint másokra. Idén jobban kell teljesíteniük, mint 2022-ben.

A vita tovább fokozódik az FIA és az F1 között a sportágban szereplő csapatok létszáma miatt. A belátható jövőben csak 20 pilóta áll majd fel a rajtrácsra. Az F1Hírek szerint van öt pilóta, akikre idén extra nyomás helyeződik.

Oscar Piastri

A fiatal ausztrál pilótát a Mclaren szerződtette Daniel Ricciardo helyére, akinek a szerződését idő előtt felbontották. A wokingi csapat nem volt megelégedve Ricciardo teljesítményével. Oscar Piastri-nak is jól kell teljesítenie, ha a Mclaren csapatnál szeretne maradni. HA nem így lenne, könnyen kereshetne magának új állást. Piastri-t sokan tehetségesnek tartják. Megnyerte a Formula Renault Eurocup-át, a Forma-3-at és a Forma-2-es bajnokságot is. Piastri-nak biztos azon lesz, hogy elérje Lando Norris szintjét.

Sergio Perez

A Forma-1-ben ma már köztudott, hogy Max Verstappen csapattársának lenni nem egy egyszerű feladat. Perez 2022-ben csak a harmadik helyen zárt az egyéni bajnokságban. Csapattársa 15 futamból 15 versenyt megnyert. Perez nem tudta a hollanddal tartani a tempót. Ugyanolyan autóval ez egy kicsit kiábrándító. Mindkét Red Bull-pilóta szorosabb küzdelemre számít 2023-ban. Perez-nek javulnia kell. Ha a mexikói újból messze elmaradna Verstappen-től, akkor lehet, Ricciardo vehetné át a helyét 2024-ban. Ez a mexikóinak egy újabb nyomást jelent.

Yuki Tsunoda

„Egy pilótának legalább három évet meg kell tanulnia ahhoz, hogy a legmagasabb szinten vezessen” – mondta az AlphaTauri főnöke, Franz Tost. A 2023-as szezon a harmadik éve lesz az F1-ben. A 2022-es évben nem tudott többet mutatni annál, amit a debütáló évében. A Gasly elleni teljesítménye és a hibáinak csökkenése pozitív előrelépést jelent. Ennek ellenére még nem mutatta meg az AlphaTauri-nak vagy a Red Bull-nak, hogy mire is képes.

Logan Sargeant

Az F1 népszerűsége szépen növekszik az Egyesült Államokban. Néhány éve már szerettek volna szerződtetni egy amerikai pilótát a sorozatba. Sargeant-nek sikerült. Az amerikai versenyző a Williams pilótája lesz. Alex Albon csapattársa lesz és ellene kellene valamit felmutatnia. Ez egy nehéz feladat lesz. Sargeant-nek ezzel meg kell birkóznia.

Nico Hulkenberg

Bár Mick Schumacher 2022 második felébenjobban teljesített, de nem kapott új lehetőséget. Helyére a tapasztaltabb, Nico Hülkenberg-et szerződtették. A német pilóta több, mint 100 versenyen állt rajthoz az F1-ben. 2019 óta először teljesíthet majd egy újabb szezont az F1-ben. Hülkenberg-nek meg kell mutatnia, hogy megérdemelte az újabb lehetőséget. Semmi sem garantálja azt, hogy a Haas ugyanazt a Hülkenberg-et szerződtette, aki 2019-ben állt rajthoz.