A Ferrari a 2023-as szezon előtt új szponzorral kötött szerződést, miközben elbúcsúztak Velastól. Csütörtökön a Scuderia bejelentette, hogy több évre szóló szerződést köt az amerikai Genesys szoftvercéggel.

Csütörtökön a Scuderia bejelentette, hogy több évre szóló szerződést köt az amerikai Genesys szoftvercéggel. Az új szponzor logója Charles Leclerc és Carlos Sainz autóin is megjelenik majd. A Ferrari vezérigazgatója, Benedetto Vigna a csapat közleményében a következőket írta:

„Örülünk, hogy a Genesys szponzorként csatlakozik a Scuderia Ferrarihoz. A LMH programunkban is szerepelni fog. Sajnos a Velasszal kötött megállapodást idő előtt felbontottuk. Nem kommentálunk olyan ügyeket, amelyek vita vagy peres ügyek tárgyát képezik.”- írta Benedetto Vigna. Viszont a Ferrari búcsút vesz a Velas szponzortól. A cég logója 2023 elejével tűnt el a Ferrari támogatóinak listájáról. A hírek korábban arról szóltak, hogy ez a gyártó hibájából történt. Több szerződéses megállapodásnak, például Ferrari témájú NFT-k (megmásíthatatlan tokenek) készítésének nem tett eleget. A London Insider azonban most a cégnél dolgozó forrásaira hivatkozva arról ír, hogy egyáltalán nem ez történt, hanem maga a Velas kezdeményezte a megállapodás felbontását, ugyanis az túl nagy pénzügyi terhet rótt a cégre.