James Vowles, a Mercedesnél stratégiai igazgatóként dolgozott. 2023-ban a Williams csapatfőnöke lesz. A német csapat nem keres közvetlen utódot keresni a szakember helyére.

Vowlest pénteken mutatták be a Williams új csapatfőnökeként. Ezzel hosszú és sikeres karriert zárt le ezzel a Mercedesnél, akik hosszú ideig kamatoztathatták tudását stratégaként. A tavalyi szezon felénél kiderült, hogy már kisebb szerepet tölt be. A Mercedes a közvetlen stratégiai feladatok helyett más területeken, például az utánpótlás-program és a szerződések terén kellett dolgoznia. Így a Mercedes stratégiájába már csak megfigyelőként szólhatott bele. Toto Wolff a következőket monda:

„James után nem marad semmilyen űr. Ezt már évekkel ezelőtt megbeszéltük. Tudtuk, hogy mi lesz a pozícióval. Sokszor támaszkodtunk a meglátásaira és pár éve megbeszéltük, hogy folytatjuk, ha ő már mást akar csinálni, akár a Mercedesnél, akár máshol. Ezt nagyon jól előkészítette. Egy roppant tehetséges stratégákból álló csapatunk van. Kilenc emberből áll, vannak idősebbek, akik nem mindig vannak a frontvonalban, mások pedig a szervezetnél nevelkedtek. Az elmúlt hat hónapban már maguk vezették a gépet és James már előtte is csak felügyelte őket. Ebben a struktúrában nagy a bizalmam, szóval nem keletkezett hirtelen egy nagy gyenge pontunk. A héten elmondtam neki, hogy mi fog történni és tökéletesen oké volt neki. Nagy öröm volt számára Jamesszel dolgozni.”- árulta el Toto Wolff.