Guenther Steiner elárulta, hogy a Haas nem ajánlott fel Mick Schumachernek tartalékos szerepet. A Haas csapatfőnöke szerint Schumacher ennek nem örült volna.

Mick Schumacher két évet töltött a Haas-nál. A 2022-es szezon után nem kapott új szerződést és távozott. A Haas ajtót mutatott a hétszeres bajnok fiának. Nem ajánlottak fel neki még tartalékos szerepet sem. Guenther Steiner és a Haas folyamatosan azt hangoztatta, hogy nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A sorozatos balesetek arra késztették Gene Haas-t, hogy mást szerződtessenek a helyére. Nico Hülkenberg kapott lehetőséget. Mick Schumacher a Mercedes tartalékosa lett. Guenther Steiner elárulta, hogy miért nem kapott tartalékos szerepet a Haas-nál.

„Őszintén szólva nem kérdeztem rá. Egy olyan versenyzőnek, aki két évig a csapatnál versenyzett, nehéz tartalékos pilótává visszaminősíteni. Nem hiszem, hogy ennek örült volna. Nem keresett meg ezzel kapcsolatban, és én sem akartam felajánlani neki ezt a lehetőséget. Kicsit furcsa lett volna ezt megkérdezni tőle. Így hangzott volna: ‘Nem kapsz új szerződést, de szeretnél-e tartalékos pilótánk lenni?’.”- árulta el Guenther Steiner.