Allan McNish, az Audi Motorsport koordinációs igazgatója világossá tette, hogy a cég nem játszott szerepet abban, hogy Andreas Seidl a Mclaren-től az Alfa Romeo-hoz igazolt.

Úgy tűnt, hogy a holtszezonra minden lecsillapodik és elhalkul az F1 körül. Ehhez képest egy újabb átigazolási hullám indult el. Tíz csapatból négynél új csapatfőnökkel kezdik el a 2023-as évet. A Mclaren csapatfőnöki székében is változás történt. Andrea Stella vette át Andreas Seidl helyét, aki a Sauber Motorsport új vezérigazgatója, az Alfa Romeo csapat üzemeltetője lett. Érdekes, hogy Andreas Seidl-t nem tették az Alfa Romeo csapatfőnökévé. Természetesen felmerült az a gyanú, hogy az Audi keze is benne van a dologban. A korábbi F1-es pilóta és a többszörös Le Mans-győztes McNish azonban világossá tette, hogy csak az Alfa Romeo-Sauber döntése volt. Az Audinak ehhez semmi köze nem volt.

„Nyilvánvalóan változtatniuk kellett, mert Fred Vasseur az Alfa Romeo-tól a Ferrarihoz igazolt. Andreas érkezett a helyére, de a Sauber és az Alfa Romeo csak ennyivel foglalkozik. Ennek semmi köze az Audihoz.”- árulta el Allan McNish.