Fernando Alonso két évet töltött az Alpine csapatnál. 2023-ban már az Aston Martin istállót erősítheti. A spanyol kétszeres bajnok szerint néhány éven belül akár a világbajnoki címért is harcban lehetnek

Az Aston Martin vesztett egy négyszeres bajnokot. Sebastian Vettel távozott a csapatól. Visszavonult az F1-ből. Helyére Fernando Alonso-t szerződtették, aki két bajnoki címmel büszkélkedhet. A spanyol még mindig nagyon motivált.

Alonso két év szünet után tért vissza az Alpine-hoz. A sok technikai meghibásodás ellenére is képes volt megmutatni, mennyire élvezi a vezetést. A 2022-es idény közepén bejelentette, hogy elhagyja a francia alakulatot, és az Aston Martin-nál folytatja a pályafutását. Sokan úgy gondolják, hogy ez nem volt a legjobb lépés a spanyol részéről. Alonso a következőket mondta:

„Szeretem, amit csinálok. Természetesen szeretnék egy olyan autót, amellyel a bajnoki címért harcolhatok. Figyelembe véve, hogy milyen lehetőségek voltak elérhetőek, az Aston Martin azon csapatok közé tartozik, akik ezt két-három év alatt el tudják érni. Az én koromban ez fontos. Nem várhatok az örökkévalóságig. Ha a végén világbajnokok leszünk, akkor elégedett leszek, mert elmondhatom, hogy hozzájárultam ennek a címnek az építéséhez. Boldog vagyok, hogy belevághatok egy új projektbe, és minél hamarabb sikerre akarom vinni.”- árulta el Fernando Alonso az Auto Motor und Sport-nak.