Gyulay Zsolt úgy gondolja, hogy a legrosszabbkor lassult le a döntési folyamat. Pedig érkeznek a kérdések a 2027 utáni hosszabbítással kapcsolatban.

Egyre csak telik az idő. Február végéig dönteni kellene a 2027-ben lejáró szerződés meghosszabbításáról. Ez magában foglalná a pálya felújítását is. Gyulay Zsolt kijelentette, hogy óriási az érdeklődés. Ha lenne még 50 ezer hely az idei Magyar Nagydíjra, akkor az arra szóló jegyeket is könnyedén el tudnák adni. A hatalmas érdeklődés szinte minden F1-es helyszínen tapasztalható. Emiatt a Liberty Media is bátrabbá vált. Gyulay Zsolt a következőket mondta:

Kövess minket Facebbokon is és garantáltan nem maradsz le semmiről.

„Arra kell koncentrálnunk, hogy a 2027-ben lejáró szerződést meghosszabbítsuk, hiszen megkaptuk az erről szóló ajánlatot, és erre nagyon gyorsan választ kell adni. Tizenkét éve vagyok a Hungaroring Sport Zrt vezetője. A tulajdonosi jogokat gyakorló minisztérium változott ez idő alatt többször, nekem öt miniszterem volt, és most, amikor Palkovics László lemondott, és az ITM megszűnt, akkor mi ott maradtunk az energetikai minisztérium alatt, ami nem biztos, hogy a végleges helyünk. Ilyen formában a döntési mechanizmus most lelassult, elég rossz időben, mert külföldről állandóan kérdezik, hogy mi van a szerződéshosszabbítással, ezt februárig le kell rendezni, és az államnak garanciát kell vállalni. Ez a hosszabbítás nemcsak azért fontos, hogy 2027-ről 2032-re hosszabbítsuk a szerződést. Azért is fontos, mert az indexáció, ami évente növeli a jogdíjat, jelentősen csökken, ha meghosszabbítjuk a szerződést. Ha viszont ez megvan, akkor abban vállaljuk, hogy 2025-ig a pályát felújítjuk. A közművek, mind az épületek megújulnak, új paddock, új paddock-épület, alagút. Az egész infrastruktúra megújításának meg kell lennie, ami nagy teher és nagyon szűk határidő. Remélhetőleg ebben a hónapban átadjuk a munkaterületet és megvalósul a közművek felújítása, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy az új épületek felépüljenek, hiszen ezek a rendszerek 1985-ben lettek a föld alá fektetve és ez mindig megnehezíti az életünket. Erre mondtuk azt annak idején, hogy 2023-2024 után ezen az infrastruktúrán már nem biztonságos Forma-1-et rendezni, mert bármi közbejöhet, és ha versenyen jön közbe, az tényleg egy nagy blama.”- árulta el Gyulay Zsolt.