Hosszú távon Mick Schumacher „jobb választás” lett volna a Haas számára, mint Nico Hulkenberg. Így vélekedik a korábbi F1-es pilóta, Marc Surer, aki továbbra is reménykedik abban, hogy a hétszeres világbajnok Michael fia sikeres lesz a száguldó cirkuszban.

Schumacher a Mercedes tartalékpilótája lesz a 2023-as szezonban. A Haas nem hosszabbította meg a szerződését. A 2022-es szezonban mindössze két pontot szerzett. Nico Hülkenberg-et szerződtették a helyére. Marc Surer 1979 és 1986 között 82 alkalommal állt rajthoz az F1-ben. Szerinte a Haas rosszul döntött. Úgy gondolja, hogy Mick Schumacher tavaly sokat fejlődött és idén még jobba eredményeket érhetett volna el. A Formel.de YouTube-csatornáján megjelent videóban a következőket mondta:

„Mick gyakorlatilag két év gyakorlási időt kapott az F1-ben. A harmadik évet már nem kapta meg. Talán idén jön az áttörés. Talán rövid távon Nico Hülkenberg jó döntés lehet a Haas számára, mert tapasztalt. Egy évre jó választás. Hosszútávon minden bizonnyal Mick a jobb választás, mert újra és újra látjuk, hogy milyen tehetséges. Azt hiszem, nem láthattuk még mire képes. Jó pilóta, és világbajnok is lehetne belőle. Ha a megfelelő autóban ül, akkor láthatjuk milyen tehetséges. Ez volt az F3-ban és az F2-ben is.”- kezdte Marc Surer. Annak ellenére, hogy csodálja Schumachert, Surer biztos abban, hogy Hulkenberg motivált lesz.