Lewis Hamilton szerződése 2023 év végén lejár. Toto Wolff korábban elmondta, hogy még a téli szünetben tárgyalni fognak a hosszabbításról.

Lewis Hamilton szerződése 2023 végén jár le. A Mercedes és a hétszeres bajnok között lassan megkezdődnek a tárgyalások. A jelek szerint Hamilton hosszabbítani fog a német csapattal. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke elárulta, hogy szeretnék megtalálni az aranyközéputat.

Lewis Hamilton úgy érzi, hogy vannak olyan kérdések, amelyeket fontos feltenni magának minden F1-es szezon elején annak érdekében, hogy motivált maradjon. A brit szerint vannak helyzetek, mikor már fontolóra kell venni a visszavonulást. A 2022-es szezonban a Red Bull és a Ferrari is jobban teljesített. Úgy tűnik, hogy Hamilton motivációja még így sem csökkent.

„Ha olyan évünk lett volna, mint 2021, amikor egész évben az élmezőnyben voltunk, ki tudja most hol lennék. Azt hiszem, minden évben meg kell kérdezned magadtól. Még mindig annyit ad ez a sport, mint az elején? Hajlandó vagy-e minden időt erre szánni? Először is, ez egy nagyon elrugaszkodott gondolat, jelenleg nem ezen jár az eszem elsősorban. Még mindig frissnek és fiatalnak érzem magam, még úgy is, hogy a mezőny tele van nálam jóval fiatalabb pilótákkal. Nem hiszem, hogy ez lesz a döntő tényező a folytatásban. Terveim szerint továbbra is itt leszek a Forma-1-ben.”- árulta el Lewis Hamilton. Toto Wolff is bízik a hétszeres bajnok szerződéshosszabbításában. A Mercedes csapatfőnöke a következőket mondta:

„Van egy teljes évünk. Tíz éve együtt dolgozunk és bízunk a folytatásban.”- kezdte Toto Wolff, aki az F1 politikai tilalomról is beszélt. Beszéltek erről már Hamilton-al? Nem beszéltünk a politikai helyzetről, mert most éppen holtszezonban van, és szerintem ez fontos, hogy kicsit eltávolodjon az F1-től. Ha Lewis visszatér, akkor minden bizonnyal át fogjuk beszélni.”- zárta a Mercedes csapatfőnöke. A hírrel egyidejűleg a Mercedes képeket osztott meg a W14-ről.