A 2023-as naptárban ugyan szerepelt a Kínai Nagydíj, de a Covid-19 intézkedések és a járvány újabb terjedése miatt idén biztos nem rendeznek versenyt Sanghajban.

Decemberben még volt arra remény, hogy talán mégis sor kerülhet 2023-ban a Kínai Nagydíjra. A shanghai futamot 2019-ben rendezték meg utoljára. A COVID-19 járvány miatt még nem utazhat el Kínába az F1 mezőnye. Több korlátozást is bevezettek, ami tovább nehezíti a verseny megrendezését. A 2023-as szezonban 23 futamot láthatunk, mivel a Kínai Nagydíjat idén nem tudják megrendezni.

Az F1Hírek információi szerint a múlt héten levelet küldtek a pályára, amely szerint a 2023-as futamot nem tudják megrendezni. Legkorábban 2024-ben térhet vissza a sportág Kínába. Voltak olyan hírek is, miszerint a portugál vagy a török helyszín pótolná a Kínai Nagydíjat. Viszont úgy döntött az F1 vezetősége, hogy idén marad a 23 futamból álló naptár. Ez azt jelenti, hogy az április 2-i Ausztrál Nagydíj majdnem egy hónapig nem lesz F1-es futam. Ausztrália után Azerbajdzsánba látogat az F1 mezőnye.

Idén három futamot rendeznek Amerikában. Egyesült Államokban, Miamiban (május 7.), Austinban az USA Nagydíjon (október 22.) és a Las Vegas-i Nagydíjon mérhetik össze tudásukat és erejüket a csapatok. A Brit Nagydíjat július 9-én rendezik Silverstone-ban.

A teljes, és hivatalos 2023-as napárat itt tekintheted meg: 2023-as versenynaptár